Nu är jag tillbaka där jag hör hemma

Så var jag hemma igen. Två dagar går väldigt fort. För fort.

Morgonen gick åt till att äta frukost, packa och städa. Man ska checka ut senast klockan 11:00. Jag tror klockan var ungefär tjugo i när jag gick upp till spårvagnen. Det regnade.

På stationen hade jag gott om tid. Funderade på vad jag skulle fördriva tiden med och bestämde mig för att dricka ett glas öl inne på Little London. En Lagunitas IPA.

Tåget gick 12:29. Det skulle bara stanna två gånger på vägen och beräknades vara framme 15:30. Vi blev några minuter sena.
Under resan tittade jag först på en av veckans filosofiföreläsningar. Sedan skulle jag läsa, men slumrade lite av och till. Att sova gjorr att resan kändes kortare.

När jag kom hem blev katterna glada. Vi längtar nog lika mycket efter varann. För jag saknar dem alltid när jag är borta.

Jag bestämde med F att vi skulle ses lite snabbt. Vi gick ner till MacD och åt varsin burgare och drack kaffe. Jag fick veta ett någon jag tyckte mycket om dött nyligen, drunknat. Jag blev så ledsen. Vissa saker i livet känns extra tunga.

Nu sitter jag i mitt kök efter att tagit ett bad. Pojkarna äter kvällsmat och jag funderar på om jag ska göra mig en kopp kaffe. Ska i alla fall titta på Halv åtta hos mig. Om jag rkar ska jag plugga en stund efteråt innan jag sover.

*Nu är jag tillbaka där jag hör hemma är från en strof  ur Björn Afzelius Dialog i Mariagränd

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nu är jag tillbaka där jag hör hemma

 1. Ingrid skriver:

  Såg just halvåtta hos mig, fast klockan snart är elva. Hon var duktig, den där lärarinnan och fick höga poäng. Det trodde jag inte om henne, efter att ha sett de andra programmen, där hon mest varit gnällig, men man ska aldrig räkna ut någon förrän de fått visa vad de går för.
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Håller med Ingrid om att hon var duktig och maten hade stil samtidigt som den var god.
  Skönt att vara hemma igen med tråkigt med beskedet om dödsfallet.

  Kram och välkommen hem!

 3. skogsnuvan skriver:

  Välkommen hem. Förstår att katterna blev glada. Trist med dödsbudet. Man vet aldrig vad som händer och det är kanske tur annars skulle man alltid oroa sig. Ha en fin helg. Här regnar det så jag är glad att jag tog upp potatisen ur jorden igår.

 4. Micke skriver:

  Gillar verkligen att åka tåg…där finns ju alla möjligheter att slappa och ha det gott….om det går i tid eller överhuvud taget förstås men oftast gör det väl det trots allt.
  Borta bra men hemma bäst får jag väl skriva då…saknar själv mina katter när jag är bortrest och mina tankar går till dem ganska ofta vid bortavaro.

  Ha det jättefint nu…! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *