En skapligt bra fredag

Vaknade tidigt, i tidigaste laget. Var kaffesugen och gick upp. Lyssnade klart en ljudbok och gick sedan och la mig för att sova någon timme. Vaknade strax efter 11:30.

Drack kaffe igen och plockade ihop lite saker. Bland annat ville jag ha med mig rengöringsmedlet jag skulle prova, det jag nämnde igår.

Eftersom klockan redan var eftermiddag åkte jag först till mitt stamställe för en lunch. Valde köttbullar idag. Provade också en förrätt som de kallade tapas, med äggröra och avokado. Den var okej, eller okej minus. Så det blir ingen mer gång.

När jag ätit och tagit en snabbrunda på bottenvåningen åkte jag till stugan. Behövde städa. Vallade snabeldraken och torkade golven. Diskade och ställde undan saker i skåpen.
När jag var klar satte jag mig ute och drack te. Provade lakritsteet jag köpte i Gustavsberg. Det var gott.

Pratade lite i telefon och lyssnade på ljudbok. Funderade på om jag skulle stanna över natten, men bestämde mig för att hålla mig till min ursprungsplan.

Nu blommar min krasse äntligen. Ska så tidigare nästa år så den hinner blomma medan jag fortfarande bor kvar. Men jag har inte bestämt mig ännu om jag har flyttat hem eller bara tar en hemmapaus.

Jag åkte hem via Coop i Bromma blocks. Köpte kaffe och ostbågar. Kaffe för att det snart är slut och jag vill inte bli utan. Ostbågar för att jag blev sugen efter att ha skrivit om det i Fem en fredag.

När jag kom hem satte jag mig för att se ett avsnitt av Kommissarie Banks. Det gjorde jag väl i och för sig också, men jag blev avbruten av K som ville diskutera diverse medicinska frågor. Men nu är det lugnt här. Pojkarna har ätit, alla tre. Lucas är så rolig när han tycker att Orvar är för närgången vid matskålen. Då lyfter han en framtass och skjuter bort honom med tassen. Inte ett alldeles kattigt beteende. Mer som en människa skulle göra. De är så fina mina pojkar.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på En skapligt bra fredag

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra fredag det blev! Krasse är väldigt fint och dekorativt så det kan jag tänka mig till nästa år.

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev en bra dag. Krasse är väldigt fint tycker jag. Tyvärr kom fröna lite väl sent i jorden.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Krasse är jättefin och vilken vacker färg! Nu är det ett par år sedan jag hade krasse i någon rabatt, men tror att jag ska ge mig på det nästa år.
  Så roligt att Lucas skjuter undan Orvar med tassen och inte bara fräser eller slår till honom.
  Hoppas ni får en fin lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det händer allt att de fräser åt varann också. Men Kingston fräser aldrig. Han går hellre undan och ställer sig i kö. Trots att han med ålderns rätt borde ha företräde.

   Kram

 3. Micke skriver:

  Våran ena katt brukar ta tag i skålen och dra den till sig innan vi ens hällt upp allt…då är man hungrig 😉
  Te är väl något jag bara dricker oregelbundet..så sällan också periodvis så att jag får köpa nytt te då det gamla blivit för torrt .
  Men nyttigt och gott är det.

  Ostbågar är en av mina favoriter…verkligen gott.

  Ha det bra nu.

  • Kraka skriver:

   Jag är ingen tedrickare av större mått. Men ibland är det gott.
   Ostbågar är en sällanvara här, men det händer ibland att jag blir sugen.

   Ha en bra lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *