Ingen vanlig dag

Igår var ingen vanlig dag. Det började visserligen som en vanlig dag för mig. Jag var trött och tyckte det kändes onödigt att åka till stugan tidigt. Killarna som jobbade med min skorstensrenovering hade ju en nyckel.

Hur som helst gick jag upp när alarmet väckte mig klockan 05. Tog det lugnt och kom inte iväg förrän värsta trafiken var över. Mycket trafik var det förstås, men den stod inte stilla som den gör i rusningstid.

Jag åkte vägen via Älvsjö och stannade till vid MacD för lite frukost. Det var en himla röra där och de i köket och kassapersonalen var helt osynkade. Så där uppenbart så jag fick hålla i mig för att inte säga till dem hur de skulle organisera jobbet. Efter45 år i vården vet man hur relativt enkla arbetsuppgifter ska organiseras för att det ska gå smidigt. Som det nu var fick folk vänta onödigt länge på sin beställning eftersom killen som tillverkade de olika sakerna envisades med att göra det han kände för istället för det folk beställde.
Jag var hungrig och väntade tålmodigt så där en kvart på det jag borde fått på 2 minuter. Men det var många, som inte betalt ännu, som suckade och gick tillbaka ut till sina bilar.

När jag kom fram till stugan var killarna klara och höll på att packa in i sin bil. Jag fick en liten engångsbrandsläckare av dem och sedan sa vi hejdå.

Jag drack kaffe med A i 1:an och sedan klippte jag gräs och började lite röjning. Jag plockade upp sommaräpplen och gjorde äppelpaj.

F skulle komma till mig, vi skulle gå ut och äta eftersom han fyllde år. Det var många turer runt det där och från att först ha varit att jag skulle komma hem och att vi skulle gå på ett ställe i Solna blev det att han skulle komma till mig och att vi skulle äta i Skarpnäck. Men slutligen blev det så att vi skulle träffa en av hans kompisar inne på söder eftersom han ville bjuda F.

Jag tog med mig en av äppelpajerna till F och åkte hem. Sedan åkte vi in till söder för att äta på Lokes. De har fantastiska hamburgare. Men jag bestämde mig för att äta en biff Rydberg istället.

Jag avslutade min måltid med en kopp kaffe innan vi åter åkte mot Husby. Nu var det min tur att köra, jag hade druckit alkoholfri öl.

När vi kom hem var jag alldeles utmattad. Det hade varit en lång dag och jag hade gått upp redan klockan 05. När jag la mig hade jag varit vaken i 18 timmar. En del av timmarna hade jag ägnat åt trädgårdsarbete, en del åt bakning och resten hade inte varit någon vila de heller.

Igår var ingen vanlig dag det var F:s födelsedag.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ingen vanlig dag

 1. Znogge skriver:

  Gårdagen blev verkligen intensiv för dig med många olika programpunkter. Skönt att ni enades om en restaurang till slut. Vår son bor ju på Söder och jag tycker mig känna igen restaurangnamnet. Är det där man får ha hundar med sig eller har jag fel?

  Kram och god kväll

 2. Kraka skriver:

  Stämmer bra. Ligger på Bondegatan 57. Det var en liten vovve med vid bordet bredvid oss.

  Nu ska jag strax iväg till jobbet.

  Kram

 3. Micke skriver:

  McDonalds har jag lagt ner helt numera…de sista gångerna jag besökte en sådan sylta så var de som du beskrev här totalt osynkade…så nej…inte min grej längre.
  En vanlig korvmoj är mer min grej, fast de är svåra att hitta i dessa tider, men de finns om man letar, åtminstone i storstan.

  Skönt att allt blev klart med skorstenen…elda på nu 😉

  Ha det jättefint.

 4. Mösstanten skriver:

  En lång och innehållsrik dag. Att gå upp redan klockan 5, det är gräsligt tidigt. Inte underligt att du var trött på kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *