Hit och dit och fram och åter

Gick upp tidigt för att hinna plugga lite innan jag skulle iväg. Skulle in till stan, Stockholms city, för att hämta den adventskalender som jag ringt och fått undanlagd hos Body shop på Drottninggatan. Det är alltid risk att de tar slut om man inte är ute i riktigt god tid. Förra året köpte jag i Tyresö centrum, men den affären finns inte kvar längre. Den i Kista är också nedlagd. Det är så det blir när alla bara handlar på nätet.

Den är jättefin i år. På bilden är den utvikt så man ser luckorna, men när man köper den ser den ut som ett hus. Finns i tre storlekar, men den största är också den mest prisvärda. (Det är inte ett sponsrat inlägg!)

Jag fick precis ner kalendern i min medhavda IKEA-kasse. Det var väldigt tungt och jag bestämde mig för att åka hem med den direkt, alltså inte ta den till stugan. Dessutom behövde jag ännu en av böckerna som låg hemma.

Innan jag åkte hem gick jag till Vete-Katten och drack kaffe. Åt en ostmacka och en Milanostång.

Gick sedan till T-banan och åkte hem. Lämnade kalendern, packade ner boken och tog ett skumbad. Skönt att slippa gå till duschen här nu när det är så pass kallt. Visserligen har vi varmvatten, men själva byggnaden är rätt kall.

Jag åkte sedan hem till stugan, var hemma klockan 15. Gjorde en kopp kaffe och lyssnade på en av våra föreläsningar. Den som hör ihop med boken jag hämtade.

Bäddade ner mig en stund och sov. Gick upp och lagade till två matlådor att ha de kommande nätterna. Pratade med min son i telefon och vi bestämde att gå på bio i helgen och se Quick. Jag har läst alla böcker jag känner till som skrivits om honom. Jag gick min mentalskötarutbildning och jobbade på Stockholms två, eller tre egentligen, mentalsjukhus under den tid då Margit Norell härjade som värst inom psykiatrin. Hon hade säkert sina förtjänster, men metoden för bortträngda minnen och att i stort sett alla inblandade i utredning och rättegång gick i terapi hos henne är synnerligen kontroversiellt. Nu uttryckte jag mig väl snällt och professionellt? För det finns mycket man kan tycka om denna dam, som jobbade tills hon var 90 år fyllda, och hennes metoder.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hit och dit och fram och åter

 1. Znogge skriver:

  Vilken fin kalender! En sådan skulle jag kunna tänka mig att ha.
  Jag kan tänka mig att det är en intressant film men det lockar mig inte helt… Inte just nu i alla fall.

  Ha en bra kväll!

 2. Micke skriver:

  Jo…internethandeln kommer mer och mer…vi kör som sjutton på det…skönt med hemleverans 😉
  Kalender har vi inte haft på många år men kanske man skulle köpa en sådan till frugan…nån liknande iallafall.

  Den där filmen tänker jag kolla när den kommer på DVD…den är nog ganska ruggig…såg trailern…jo…den ska man nog se.

  Ha det jättefint nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *