Haren vaktar hösten när vintern blåser snålt

Hela kroppen värkte, från huvudet ner till fötterna, när jag vaknade på söndagen. Nu är det ju i och för sig ingen obekant känsla, tål inte den kyliga fukten som är en del av det svenska klimatet. Men lite lagom otur håller det i sig hela hösten, vintern och en bit in på våren.

Släpade mig upp och gjorde kaffe. Fyllde på mat i pojkarnas skålar och gick och la mig igen. Lyssnade klart på Vargen. Insåg att jag skulle bli tvungen att göra något åt den hemska värken och lyckades hitta precis 2 värktabletter i min ryggsäck.

När den värsta värken gått över gick jag upp och satte mig vid bordet för att plugga. Men först lyssnade jag på en hel rad av favoritlåtar och drack mer kaffe. Precis när jag skulle börja läsa såg jag att solen brutit fram och jag bestämde mig raskt för att låta pojkarna gå ut och passa på att diska. Det är inte roligt att diska ute i regn och jag hade samlat på mig en hög disk de senaste dagarna.

När jag diskat lagade jag mat. Gjorde vegofärssås. Egentligen är färsen vegansk, men eftersom jag stekte i margarin så förstörde jag det veganska. Det blev 4 matlådor och en portion lunch.

När jag ätit gick vi in. Pojkarna rusade in så fort jag släppte dem lösa från deras linor. De tycker det börjar bli kallt ute men vill ändå gå ut en liten stund. Idag tyckte de att den stunden var i längsta laget.


Min närmaste granne, A i 1:an, flyttade hem idag. Hon ska visserligen komma tillbaka i veckan och ta med det sista, men sommaren är slut. Jag borde väl också snart tänka på hemflytt, men jag vill gärna vara kvar ett tag till.

När vi kom in pluggade jag en timme och sov sedan en stund. Drack kaffe när jag vaknat och packade det som skulle med.

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Haren vaktar hösten när vintern blåser snålt

 1. Znogge skriver:

  Härligt att kunna bo kvar så länge men jag tror ni har haft bättre väder hos er än vad vi har. Ett evigt regnande just nu men visst, bra för gräsmattan 😉

  Kram och god morgon!

 2. skogsnuvan skriver:

  Ja höstfukt och blåst är inte alls bra om man har värk. Man önskar att man kunde bo utomlands i värmen den här tiden och fram till slutet av februari men man kan inte få allt man vill.

 3. Ingrid skriver:

  Det låter jobbigt med sådan värk. Var jag i ditt ställe skulle jag flytta in till stan, eller hjälper det inte?
  Hoppas att du får en fin måndag!
  Kram, Ingrid

 4. Fy då att behöva värken :(. Själv reagerar jag med att bli iskall. Jag menar verkligen det händer och fötter är som istappar och min hud jättekall också. Jag får inte ont av det men mår heller inte bra av saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *