Ibland undrar jag hur det skulle kännas att vara sysslolös

Vaknade, och gick upp, vid halvåttatiden. Då tog de vanliga morgonsysslorna vid. Kaffe, eld i spisen, fixa åt kattpojkarna och sedan en stunds pluggande.

Lite vila och en stund playTV medan jag värmde lunchen, Halv åtta hos mig. Tog upp en av mina matlådor från frysen, vegofärs med pasta.

Pluggade ytterligare en stund och läste sedan handlingarna till kvällens AU, arbetsutskott, där jag sitter som ersättare.

Planerade lördagens helgmålsbön. Sparade ner musik och kollade psalmer och texter. Sedan läste jag klart den text jag börjat med, som tillhör mitt studiematerial.

När jag var klar var det dags att förbereda mig för att åka till AU som skulle vara i Spånga församlingshus.

Traskade upp till T-banan och åkte till Medborgarplatsen. För att slippa stå på pendeltåget hade jag bestämt mig för att gå upp till södra station och ta pendeltåget därifrån. Innan jag klev på tåget köpte jag kaffe och en bulle på Pressbyrån.

Som tur är ligger Spånga station nära Spånga församlingshus. Det tar inte många minuter att gå den korta biten. Jag kom tidigt och hade gott om tid innan sammanträdet.

Vi fick kaffe och mackor före och sedan tog själva sammanträdet inte mer än cirka 45 minuter. Dessutom hade jag tur att få skjuts hem. Eller nästan hem.

Hemma letade jag fram en sak jag behöver imorgon. Jag visste var den skulle finnas och det gick snabbt. Sedan tog jag ett skumbad innan jag tog bilen till stugan. Svängde förbi Hemköp för lite shopping. Bröd, Cola zero peach, fikabröd och risgrynsgröt. Det sista var ett impulsköp, men det var extrapris på gröten. Dessutom har jag funderat på att köpa risgrynsgröt snart.

När jag kom hem och burit in gjorde jag kaffe. Tände i spisen och satte mig i vardagsrummet. Ska upp ruskigt tidigt imorgon och ska snart sova. Men en liten stund hinner jag plugga först.

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ibland undrar jag hur det skulle kännas att vara sysslolös

 1. Znogge skriver:

  Ja, det är en bra fråga. Jag tror det finns personer som trivs med att vara sysslolösa medan andra har ett behov av olika aktiviteter. Du får testa några dagar och se 😉

  Håller med om att för- och efterrätt var alldeles för lika varandra så där tappade han garanterat poäng.

  Kram och god morgon!

 2. Ingrid skriver:

  Man måste ju faktiskt ha någonting att fylla tiden med, annars blir det nog hemskt trist. Jag känner ett värde i att jag kan göra sådant som betyder något för andra, lite föreningsliv är helt perfekt.
  Gårdagens middagsvärd fick med rätta inte så många poäng. Glass som förrätt???
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *