Saknaden är massiv – Bloggutmaning i oktober 2

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i oktober med en fråga att besvara varje dag.

 

Oktober brukar bjuda på massor av löv, brukar du leka med löven?

Jag leker gärna i löven. Sparkar runt, springer och lyfter upp dem och låter dem regna ner över mig. Tyvärr blir det inte så ofta numera.

När jag bodde i Skåne, för länge sedan i ett annat liv, tillbringade jag mängder av tid i bokskogar. Deras grenverk ger en nästan sakral känsla, likt den då ljuset silar ner genom rosettfönster i stora kyrkor.

Jag saknar bokskogarna! På hösten, och ibland på våren, är saknaden fysisk. Känns i hela kroppen.
Det finns visserligen en bokskog på Ekerö, men det är inte samma sak. Men blir abstinensen för svår åker jag dit.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i oktober 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Saknaden är massiv – Bloggutmaning i oktober 2

  1. skogsnuvan skriver:

    Jag har bröder och en son som bor i Helsingborg och tro det eller ej. Jag älskar boskogen och sonen bor nära Sofiero och på stigar på åsen går man genom bokskogen och den är magisk speciellt på våren när ingen annan grönska är så skir och genomskinlig.
    Jag leker inte med löven men tar in en del och pressar och gör fina saker av.

  2. Znogge skriver:

    Visst är det något speciellt med bokskogar, både vårens tidiga och skira grönska samt höstens stora lövsamlingar!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *