14553 – Andra dagen i London

Vaknade ganska tidigt och gjorde kaffe och satte mig i vardagsrummet med laptopen. Kände starkt behov av att ha en lugn morgon.


Ikon med Maria. Petter målade den när han gick på Svenska kyrkans grundkurs i Vadstena. Jag har också gått där, men inte samtidigt. Jag målade en Jesusikon. Ikonmålning ingår i kursen just i Vadstena och vi fick handledning och undervisning av den kända ikonmålaren Djordje Čavkov.

Vi hade en del planer för dagen vilka var lite tidsberoende så vi blev till sist tvungna att ge oss iväg. Jag hade klänning på mig eftersom vi senare skulle på en cocktailbar.

Vi började med att åka buss in till centrala delarna av London för att äta en sen frukost. Jag var ordentligt hungrig och tvekade mellan en normalstor och en stor engelsk frukost. Men som tur var slutade det med en normalstor och det räckte gott.

Vi åt på ”Väderskeden”, Wetherspoons, vid Baker Street. Det är en stor restaurangkedja i Storbritannien. Väderskeden är mitt alldeles eget smeknamn på kedjan. Väder stavas ju, som bekant, inte så utan weather. Tror möjligen att ordet betyder får eller bagge.

Utanför restaurangen träffade jag en känd person och passade på att fråga om jag kunde få jobb hos honom. Har alltid drömt om att bli detektiv och lösa mysterier.

Efter frukosten åkte vi ner till Westminster Abbey. Petter hade ordnat biljetter åt oss från sin församling, annars kostar det en rejäl slant att få komma in och traska runt. Jag har varit på gudstjänst i den kyrkan för några år sedan. Det krävdes en rejäl portion övertalning för att jag och F skulle bli insläppta eftersom vakten trodde jag ljög när jag sa att vi skulle på gudstjänst. Men nu var vi som sagt där för att turista.

Det är hur många kungligheter och andra kända personer som helst som ligger begravda där. En av dem som är begravd där på senare tid är Stephen Hawkin. Tyvärr rådde det strikt fotoförbud inne i kyrkan.

Vi bestämde oss sedan för att gå till Westminster Cathedral, den katolska domkyrkan. Där är det inte fotoförbud. Inte inträde heller.

På vägen dit passerade vi en kyrklig bokhandel och jag hann inte ens in innan jag såg vilken bok jag skulle köpa. Petter köpte tre böcker.

Bildresultat för cat psalms herbert brokering

Det var inte alls lika mycket folk i katedralen som i abbey. Vi gick runt och tittade på olika utsmyckningar och bilder. En vacker kyrka.

Det fanns också en bild på John Henry Newman, han har precis nyligen blivit helgonförklarad. Nu har ju J H Newman inget annat med min skola att göra än just namnet. Men man har naturligtvis valt namnet eftersom han var en betydande kyrkoherde i Oxford som sedan konverterade till romerskkatolska kyrkan och blev kardinal i Rom.
Frågar man mig så har jag väldigt svårt för att förstå det där med att helgonförklara människor. Jag kan möjligen, med stor tvekan, gå med på att Maria, mamma till Jesus, är ett helgon. Men inga andra människor.

Efter turen inne i kyrkan betalade vi för att få åka upp i tornet och titta på utsikten.

Klockan var mycket och jag ville ha något att dricka, möjligen något att tugga på. Vi tog oss till ”Väderssskeden” på Victoria station där jag drack en halvpint Punk IPA och vi delade på en pizza av minsta storleken. Vi skulle ju äta middag senare.

Plötsligt blev det bråttom, vi hade bord klockan 17 på Cahoots, en cocktailbar inredd som ett tunnelbanetåg från 1946.
Det var jättemycket folk på stan, man skulle tända julbelysningen och många hade kommit in till stan just för att titta. Trots trängseln hann vi i tid.


Jag beställde en Windsor is coming, The botanist gin, pumpkin, ginger, lemongrass, berry shrub, lemon, orange bitters.
Petters drink hette Vera Lynn.

Det var ett väldigt mysigt ställe, och populärt för det var fullsatt och så fort någon gick släppte de in nya. Vill man gå dit måste man beställa bord.

Sedan var det dags för middag. Men först skulle ett täcke inhandlas på Primark för jag hade frusit hela natten under den tunna filten. Vid den tiden var det inte jättemycket folk i affären och det gick fort. Sedan letade vi efter någon lämplig restaurang.

Vi gick ner mot Soho. Passerade några kända gator, till exempel Carnaby Street där det var julskyltat. Det är det förresten överallt redan.

Vi gick vidare och hittade en trevlig pastarestaurang, La Pastaia. Jag åt pasta med en sås av stark korv, tomat och chili. God, men ruskigt stark. Som dessert drack jag en Irish coffee.

Vi var båda trötta och efter middagen traskade vi till en busshållplats därifrån det går buss hela vägen hem till den stadsdel där Petter bor, Kensal Rise.

Väl hemma bytte jag ut filten mot täcket i påslakanet och sedan var det raka vägen ner under sängkläderna. Somnade mer eller mindre omgående.

Siffrorna i rubriken är antal steg jag gick under dagen. Datumet det handlar om är torsdagen den 14 november.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

4 svar på 14553 – Andra dagen i London

 1. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en fullmatad dag och många steg blev det också!
  Jag förstår ditt val av bok!
  Hoppas de här dagen varit lika trevlig som fredagen.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack, jag har haft två trevliga dagar. Idag ser ut att bli trevlig också. Vi har planerat att börja med lunch och sedan ett museibesök.
   Ha en fin fredag!
   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Det blir lätt många steg i en stor stad. Hoppas att resten blir lika trevligt som det här.

 3. Pingback: 8459 – Fjärde dagen i London | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *