8459 – Fjärde dagen i London

Vaknade, och gick upp, redan halv fyra på morgonen. Satte mig i vardagsrummet och pluggade. Bara för att jag är på resa betyder det ju inte att jag är ledig. Studierna är i storleksordningen att det ska behöva pluggas cirka 20 timmar per vecka. Jag läser dessutom långsamt, både på svenska och engelska, så jag behöver egentligen betydligt mer studietid.

Efter ett par timmar tänkte jag vila ögonen 5 minuter, så där som man gör ibland. Vaknade av steg i trappan då en av de andra i huset kom ner. Han såg hur frusen jag var och ökade på värmen och ordnade en kopp te åt mig.

Jag pluggade lite till och skrev gårdagens blogginlägg. Petter kom upp och läste i en av böckerna han köpte i den där kyrkliga bokhandeln vi besökte min andra dag. Om jag haft tid skulle jag gärna läsa den, den handlar om homosexualitet i Vatikanen.
Innan vi gick ut skrev jag veckans Fem en fredag.

Vi började med att gå till en busshållplats lite längre bort där det går buss till ett Primark. Det är en affär där priserna är relativt låga. Tanken var att jag nog skulle kunna hitta en mössa till rimligt pris. Det gjorde jag.

Vi skulle sedan åka in till stan och först äta lunch och sedan titta på en tunnel jag ville se. Jag var jättehungrig och köpte en paketerad macka som jag åt på vägen till undergrounden. Eller var det overgrounden? Vi har åkte så mycket buss, tunnelbana och tåg så jag minns faktiskt inte allt. Vi klev av vid Waterloo station i alla fall eftersom tunneln ligger nära där. Men först gick vi till Wellington för att äta.

Vi åt Club sandwich, men den hette något annat. Jag drack ett glas Fullers Frontier. Det är den där ölen jag brukar beställa på Systembolaget hemma och som man bara kan beställa i hel låda. Den görs i London och här finns den på fat.

Efter maten gick vi till tunneln. Det är som i Snösätra, en levande, laglig plats för graffiti. Men hur man kommit på att just ha den i en tunnel kan man ju fundera över. Ångorna från färgen var nästan kvävande. Men, märkligt nog, reagerar inte min astma på graffitifärg (snacka om att saker sitter mellan öronen…). Men särskilt nyttigt att vistas där länge är det knappast. Men så fint!


Som vanligt, när jag fotat graffiti, är det bara ett axplock i bloggen. Det finns så många bilder och man höll på att måla nytt på flera ställen i tunneln.

Tanken var att vi skulle äta middag på en polsk restaurang ganska nära. Men dels var det för tidigt, dels hade vi just precis ätit lunch. Jag ville åka hem och vila. Jag var trött, dels för att jag gått upp tidigt men framför allt för att jag är van att ha massor av egentid och blir fruktansvärt trött av för mycket folk och för mycket aktiviteter.

Vi bestämde att åka hem, äta senare på någon lokal restaurang ute i Kensal Rise. Men på vägen slank vi in på en pub. Jag drack en IPA  och Petter, som inte dricker öl, en cider. Puben hette The Walrus.

När vi kom hem vilade vi, drack vin och åt ostbågar. Det var rätt sent när vi gick iväg för att äta på en kebabrestaurang ganska nära.

Som förrätt delade vi på Meze för två. Det var så gott!


Jag valde Mixed Kofta. Det ljusa köttet var kyckling och jättegott, det mörka, som var oxkött, var inte helt i min smak. Dessutom var jag inte tillräckligt hungrig. Det blev en del lämnat på tallriken.

På vägen hem köpte vi en flaska vin och gick hem och slappade i vardagsrummet. Jag slumrade lite av och till i soffan ska väl erkännas. Jag var ordentligt trött.

Siffrorna i rubriken är antal steg jag gick under dagen. Datumet det handlar om är lördagen den 16 november.
Det blev inte så många steg den här dagen heller. Visserligen regnade det inte men det var ordentligt råkallt.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

6 svar på 8459 – Fjärde dagen i London

 1. skogsnuvan skriver:

  Så roligt att läsa. Vilka fina bilder som du fångat på bild. Det är ju riktiga väggmålnngar och inte bara något kludd. Maten såg också god ut. Jag är som du. Blir trött av för mycket trängsel och människor Det är väl så när man bor i skogen. Idag har jag blivit trött av att skotta snö från kl 9 till halv 3 och jag har inte ens gjort klart. Vintern är verkligen en prövning för en gammal kärring som jag med trasig snöslunga

  • Kraka skriver:

   Det verkar besvärligt det där med snön och att du inte har någon fungerande snöslunga.
   Målningarna är verkligen fina. Det är både en konstform, en livsstil och en kultur. Många tror ju att det bara är ungar som kluddar, men de där jag känner som målar är i 50-årsåldern.

   Var rädd om dig där uppe i snön!
   Kram

 2. Mia skriver:

  Jag har full förståelse för om du blev trött, det var en händelserik dag, mycket folk i rörelse, då har man all rätt att bli trött. Fina bilder på allt du fotat, vilken mat och sen grafittin, klotter är klotter men grafitti är konst! Ha det så gott nu <3

  • Kraka skriver:

   Ja, man blir verkligen trött när det är mycket folk och mycket aktiviteter.
   Ha det gott du också!

 3. Ingrid skriver:

  Det låter som ännu en dag med massor av aktiviteter. Att du orkar gå upp så tidigt och sätta dig och plugga. Skulle du inte kunna unna dig att vara lite ledig när du är på resande fot? Du är verkligen ambitiös, men måste man kanske vara om man ska komma någonstans.
  Jag har blivit en sån latmask så jag nästan skäms!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jo, jag har ju unnat mig lite ledigt. Men om jag inte gör något alls med studieuppgifterna så samlar det sig på hög. Då blir dte jättejobbigt. När jag kommer hem har jag ett antal arbetsnätter och då hinner jag inte alls.
   När man är nästan 80 får man vara en latmask! Dessutom tycker jag du är väldigt aktiv med föreningsuppdrag och promenerande och annat.
   Ha nu en fin måndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *