Fem en fredag v. 46: Mat

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad äter du vid stressade tillfällen?
 2. När blev du senast besviken på en måltid?
 3. Vilken mat eller livsmedel som du av någon anledning inte längre kan få saknar du?
 4. Vad är något säsongsbetonat du kan äta året runt?
 5. Vad beställer du aldrig ute för att du äter det ofta hemma?

 

 1. Frysta färdigrätter. Är jag riktigt stressad blir det en korv med bröd.
 2. Igår! Visserligen inte hela måltiden, men den förbaskade kakan förstörde helheten.
 3. Precis som många i min generation saknar jag Raketost. Jodå, den har kommit i tub nu, men jag saknar den som den var då. Man skar av den med ett speciellt snöre som satt på förpackningen.
 4. Allt. Skulle någon bjuda på en semla, eller det fanns i affären, på självaste julafton skulle jag glatt smaska i mig. På samma sätt är det med saffransbröd, pepparkakor, kräftor, julskinka, memma och allt annat jag gillar som egentligen hör ihop med säsonger.
 5. Finns nog inget speciellt. Men åt jag det igår så är det mindre troligt att jag beställer just det.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v. 46: Mat

 1. Mia skriver:

  Åhhh memma!!! Nu började snålvattnet rinna!!!

 2. Ingrid skriver:

  Vi skiljer oss åt en hel del när det gäller hur man ser på mat. Jag är väldigt traditionsbunden och tycker att det är snudd på att häda att äta semlor i november (som man kan göra nu) eller kräftor i mars. Mina klasskamrater pratade om att de fick helgskinka till påsken och midsommaren, något som mamma tyckte var förfärligt. Skinkan skulle konsumeras på julen.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag tror det beror på att jag inte lever familjeliv som jag faktiskt äter det jag tycker om lite när som helst. Om det finns att tillgå. Det gör det ju inte alltid. Finns det semlor när jag går och fikar så kan det mycket väl bli en sådan, men mer troligt en Napoleon. Men jag köper sällan hem saker ”fel” årstid. Men det är mer slumpvis.

   Kram

 3. Znogge skriver:

  Jag föredrar nog att äta traditionsbundet och tycker att var sak har sin tid. Att jag sedan inte tycker om traditionell mat som äts vid jul, påsk och midsommar är en annan femma 😉

  Ha en riktigt bra dag!

 4. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag förstår du blev besviken på den kakan!

 5. Pingback: Fem en fredag v. 47: Paulas frågor - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *