6735 – Femte dagen i London

Den här dagen började inte som det var tänkt. Vi skulle gå upp vid 8-tiden och sedan i lugn och ro bli klara för att gå till kyrkan. Men klockan var tre minuter i tio när jag vaknade och det är alldeles för mycket stress för mig. Jag bestämde mig, efter att diskuterat med mig själv både fram och tillbaka, för att stanna hemma.

Fördelen var att jag kunde plugga, blogga och ta det lugnt. Ingen annan var hemma, i alla fall var det vad vi trodde, och Petter skulle på kyrkoråd efter högmässan.

När jag gjorde min tredje kopp kaffe passade jag på att göra två ostmackor också. Sedan satte jag igång med pluggandet.

Petter kom hem betydligt tidigare än jag väntat mig. Mötet hade inte alls tagit lång tid och dessutom fick han inte vara med på sista ärendet då man skulle välja representant till skolstyrelsen. Petter fick senare ett sms att han blivit invald. Församlingen ar två representanter, dels kyrkoherden dels en som man väljer.

Vi åkte sedan buss in till stan för att äta lunch på Old Swan i Notting Hill. Det var mycket folk, men vi hittade ett bord.

Jag drack en IPA jag inte druckit förut och åt en typisk engelsk paj. Jag är förtjust i de här pajerna som gömmer en köttstuvning. Så länge de inte innehåller ”kidney” (njure). Det här var en paj utan inälvor.


När vi lunchat klart gick vi först in i en bokhandel och kollade runt. Sedan åkte vi in till St Paul för att promenera i området. Det var redan mörkt och kallt. Solen hade visat sig en stund på dagen.

Vi gick över en Themsen på en lång bro. Det var rejäl folkträngsel. Men väldigt fin utsikt.

När vi kommit över bron, som är lång, gick vi till Starbucks. Jag drack en choklad med vispgrädde.

När vi kom ut igen var det ännu kallare och fläckvis halt. Vi bestämde oss för att ta tåget och åka hem. Vi fick byta till overgrounden på något ställe där man också bytte station och gick en bit. Men det var inte långt och vi kom hem till Kensal Rise på ett bekvämt sätt.

Vi provianterade lite på Tesco för en hemmakväll. Ägg, bröd, räkor och vin. Sedan gick vi hem och slappade. Jag låg i soffan och lyssnade på ljudbok medan Petter läste.

Senare på kvällen, vid 21-tiden gjorde vi räkmackor. Precis lagom middag i min smak. Är inte van vid att äta två stora måltider varje dag.

Söndagen blev en lugn dag utan alltför mycket aktiviteter. Jag kände mig trött och sliten och behövde verkligen en riktig hemmakväll. Klockan var över midnatt när vi gick och la oss.

Siffrorna i rubriken är antal steg jag gick under dagen. Datumet det handlar om är söndagen den 17 november.
Inte många steg den här dagen heller, men ibland måste man få vara lite lat.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

4 svar på 6735 – Femte dagen i London

 1. znogge skriver:

  Jag gillar också den sortens pajer men njure får det inte finnas i. Räkmackor är lagom för två stadiga måltider kan bli i mesta laget tycker ja.

  Hoppas du får en härlig måndag!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag gillar njure, så det hade jag absolut valt om det fanns på menyn. Jag har ett härligt matminne från en restaurang i Stockholm, fråga mig inte vilken, men mamma och jag var där och när vi skulle äta lunch beställde vi njurstuvning och kokt ris. Så otroligt gott!!!
  En ordentlig måltid om dagen räcker för min del också, se behöver man inte så mycket mera och en räkmacka kan vara precis lagom.
  Ha en fin måndag och hoppas att vädret är nådigt i dag!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  IPA provade jag först för ungefär ett år sedan tror jag…min kollega slog följe med mig till bolaget och tipsade….helt ok dryck kände jag…men lite dyrare var de ju…50 spänn styck…fast jag är en sådan människa som tycker att goda drycker gärna får kosta…smaskens.

  Ja du..stressa iväg så hade jag inte gjort heller….får nästan lite ont i magen bara av att tänka på det…usch.

  Ska ta och mejla dig någon dag…det där med kyrkoråd lät intressant…har tänkt göra det tidigare men jag har haft häcken full och ingen ro.

  Ha det fint nu.

 4. Mia skriver:

  Skönt att du bestämde dig för att inte stressa iväg jag tycker det verkar som om du haft fullt upp ändå med andra trevligheter! Fina bilder över Themsen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *