Fem en fredag v. 49: Flyttfågel

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Om du skulle migrera på hösten, var skulle du bo?
 2. Hur länge har du bott i din nuvarande lägenhet/hus?
 3. Vad är något du skulle vilja förändra hemma?
 4. Hur många gånger i ditt liv har du flyttat?
 5. Bor du där du vill bo?

 

 1. ElisaMatilda skriver migrera, inte emigrera, så då tolkar jag det som en tillfällig flyttning. Alternativt någon återkommande höstflyttning.
  Det enda ställe jag verkligen skulle vilja bo på delar av året, oavsett årstid, är London. Jag skulle då ägna mig åt volontärt (oavlönat) arbete på katthem och likaså vara volontär på Florence Nightingale-museet. I butiken förstås, men gärna också som guide för svensktalande besökare.
 2. Det är min andra omgång av boende här. Flyttade tillbaka 2001. Men jag har ägt den här bostadsrätten sedan 1981.
 3. Det mesta. Jag behöver renovera ordentligt. Men hittar inte tiden till det. Att leja bort arbetet är helt uteslutet. De pengarna, flera hundra tusen, finns bara inte.
 4. Om jag bara räknar där jag varit folkbokförd blir det 17 gånger tror jag. Kan ha glömt någon. Men sedan har jag flyttat runt ett otal gånger, betydligt fler än 17, till olika tillfälliga boenden på kortare eller längre tider. Släpat med mig allt utom möbler, ungefär som de som bor möblerat i andra hand gör. Jag blir trött bara jag tänker på det. Så räknar vi in alla dessa flyttar också så hamnar jag nog, mellan tummen och pekfingret, på så där en 40 till 50 gånger.
 5. Ja! Jag har inga planer på att flytta frivilligt. Men med fel regering kan det bli omöjligt att bo kvar. Man har, i vissa sammanhang, outat planer på en hel del åtgärder mot oss som bor i så kallade särskilt utsatta områden. Utegångsförbud efter klockan 21 är ett av dem. Faktiskt inte det som känns värst.

Packing, Moving, Cardboard, Carton

*Bild från pixabay

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v. 49: Flyttfågel

 1. Znogge skriver:

  Det är väldigt viktigt att trivas med sitt boende, att känna sig hemma och känna sig trygg. Numera finns det inga garantier för det senare tyvärr… Själv är jag inte mycket för att flytta så här har vi bott sedan 1984. Mitt hem är min borg 😉

  Kram och god andra advent!

  • Kraka skriver:

   Jag trivs bra här i Husby. Men på sommaren är det skönt att vara i stugan. Tyvärr var det lite väl ”stökigt” i Skarpnäck i somras med otäcka gäng som förföljde folk.

   Kram och god 2:a advent du också!

 2. Ingrid skriver:

  Va!! Har det på allvar diskuterats att införa utegångsförbud efter kl 21.00. Vad är det för fel på det här landet?
  Hoppas att du trots de har haft en fin adventssöndag, så här långt i alla fall.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, ungdomsförbundet vill det och en del andra lokala politiker inom M. Det var innan deras nu så intima samarbete med SD. Så vi får väl se vad som händer framöver.
   Min söndag har varit bra. Kyrkan på eftermiddagen och sedan har jag fikat med min son. Han bjöd mig på kaffe och Napoleon.
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Oj, jag tyckte jag kändes som en flyttfågel med mina tolv. Men livet ger och tar så det kan bli hur som helst.
  Jag tycker om att röra på mig, men just att flytta, det är jobbigt. Så jag blir nog här, där jag trivs. Så länge jag orkar.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Livet är ju föränderligt så det blir en del förändringar, och därmed flyttar, genom livet. Men jag vill gärna ha min nuvarande lägenhet som bas.
   Kram

 4. Musikanta skriver:

  Jag skulle också gärna vilja åka till London, men bara ett par veckor. Jag studerade där en termin i min ungdom det var nog den lyckligaste (=mest ansvarslösa i alla fall) tid i mitt liv. Så London framstår alltid med ett ljust skimmer i mina tankar. Men senast jag var där – för säkert 20 år sen – upptäckte jag att det fanns trappor ner och upp från tunnelbanan…
  Det där med utegångsförbud verkar helt sanslöst. Men ungdomsförbunden kan man inte alltid ta på allvar. Det var väl det liberala ungdomsförbundet som ville införa månggifte för ett antal år sen?

 5. Pingback: Fem en fredag v. 50: Häng - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *