Åh, en sån natt

Det blev en bedrövlig natt på jobbet och det kändes som att den aldrig skulle ta slut. Det var rörigt redan när vi kom och som lök på laxen fattades det både en intensivvårdssjuksköterska och en undersköterska. Man ersätter inte vid sjukdom eftersom det ska sparas. Det är inga små summor som ska sparas, det är flera miljarder.

Vår läkare sprang som en skållad råtta mellan oss, operation och olika larm på avdelningarna, läkaren har ansvar för larm på hela sjukhuset. Det gör att man som sjuksköterska blir väldigt ensam med stora problem om man har en patient som är dålig och instabil. Ändå har Karolinska, vilket Huddinge är en del av, varslat en stor mängd läkare.

När jag sedan äntligen kunde åka hem, vid 07:30-tiden, var jag ordentligt trött. Men väl hemma fick det bli en kort sömn.Men innan jag ens tog av ytterkläderna tog jag fram bilen och åkte till PostNord, eller PostMord som vi kallar det internt i familjen, för att hämta kattmat jag beställt. De har öppet mellan 8:30 och 10:00. Sedan 15:00 till 17:00 tror jag. Saknar Posten!

Hann med 4 timmar innan det var dags att gå upp och klä mig. Mellan klockan 15 och 17 skulle mina shoppade varor levereras. Tror det var vid 16-tiden de kom.

Nej, jag ska inte äta så där mycket under julen. Det är mycket annat i den högen. Mjau mjukmat, kattsand, tvättmedel, tvål, toapapper för att nämna några saker. Dessutom är det torrvaror och en del mat som ska tillagas och frysas in och användas framöver.

Egentligen var jag för trött för att åka någonstans. Men jag bet ihop och åkte och köpte vin som jag ska lämna till vinlotteriet. Jag har bara en massa (nu överdriver jag mängden) dyra beställningsviner hemma. Flaskan till vinlotteriet ska ligga mellan 70 och 90 kronor.

Efter att jag varit på Systembolaget gick jag och drack en Tomtelatte. Kostade på mig en svindyr bulle också. God, men 38 kronor är väl mycket. Men jag behövde den. Inbillar jag mig.

Det får bli en tidig kväll idag. Imorgon har jag tvättstugan och måste både städa och fixa med maten.

Tänkte att vi alla kunde roa oss med Åh denna natt, denna ljuviga natt. Lite ironi piggar alltid upp….

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Åh, en sån natt

 1. Ingrid skriver:

  Det måste vara enormt pressande att jobba under såna förhållanden som du gör. Hoppas att nästa nattpass blir lugnare.
  Sov så gott och unna dig en riktig sovmorgon.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det kan vara enormt pressande och stressigt. Jag hoppas också att nästa pass blir lugnare och bättre. Det är mellan söndag och måndag och på måndagen ska jag lämna runt 100 hembakade kanelbullar till Immanuelskyrkan. Så sova är inte riktigt grejen den dagen.
   Just nu sitter jag med ett glas vin och lite nötter. Lyssnar på en ljudbok. Men snart ska jag gå till bädden och försöka locka mina två pojkar med mig. Ibland vill de sova med mig, ibland inte. Men jag vet ju att de lägger sig hos mig under natten sedan. Jag är den typen som ligger väldigt stilla när jag sover så de upplever mig inte som ett störande objekt under sömn.
   Jag har tvättstugan klockan 11 imorgon så jag behöver upp senast 10. Men det ska väl funka tror jag. Förutom tvätt får det bli lite städning och matlagning. Hinner jag ska jag plugga, men julfixande har prio ett just nu.
   Sov gott du också!
   Kram

 2. Geddfish skriver:

  Har förstått på fler som jobbar natt att det kan vara väldigt pressande. Lite otäckt, kan man tycka, det handlar om människor.
  Hoppas du får det lugnare. Sömn behöver vi alla.
  Kram till dig och dina kattpojkar och God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *