Dagen efter

 

 

 

Så var julafton över och det var Juldagen. Jag gick inte och la mig förrän vid halv tre och var inte förvånad att jag vaknade strax före klockan 11. Det som däremot förvånade mig var att jag fortsatte vara trött och knappt orkade hålla ögonen öppna. Men december har varit en jobbig månad så det var väl ackumulerad trötthet som poppade upp.

Efter kaffe och några bullar tog jag ett långt skumbad medan jag lyssnade på ljudbok. Sedan värmde jag Jansson och åt med ett par skivor skinka och senapssill. Hade ett inköp att göra, men för säkerhets skull ringde jag och kollade om det var öppet. Det var det inte. Men imorgon skulle det vara öppet igen som vilken vardag som helst. Trots att det inte är vardag. Det innebar i vart fall att jag skulle slipa gå ut, kunde stanna hemma. Ute är det precis lika grått som vilken novemberdag med självaktning som helst. Om nu novemberdagar alls har någon självaktning. Jag misstänker att de inte har det.

Min basplan var att plugga hela dagen, men jag var så trött att jag behövde pigga upp mig. Fick bli mer boklyssnande. Jag orkade verkligen inte hålla ögonen öppna. En märklig känsla.

Vaknade vid 19:30-tiden, men jag var fortfarande trött. Åt lite, satte på ugnen för att värma upp lite inomhus. Det fungerade väl så där. Tog ett varmt bad, det enda som jag blir varm av, och låg där länge. Vid 23-tiden bäddade jag ner mig.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dagen efter

 1. skogsnuvan skriver:

  Så är det för mig också När jag varit ute och blivit helt nerkyld är det bara ett varmt bad som kan få mig varm igen. Här har det varit en lugn julafton med bara tre personer och vi som brukar vara så många. Nu har Sonen och jag en lugn morgon med kokkaffe eld i spisen och katten Ha en bra fortsättning på julen

  • Kraka skriver:

   Även om jag ibland kan drömma om stora julkalas så föredrar jag lugn och ro. Man behöver inte vara många, bara man trivs ihop.
   Ha en god fortsättning och bra annandag!

 2. Znogge skriver:

  Vi har inga badkar längre och när vi hade det badade jag aldrig. Men nu när jag läser ditt inlägg så känner jag hur skönt och avkopplande det låter.
  Förmodligen så behövde du en så avkopplande dag och att ta dagen som den kom.

  Kram och ha en fin annandag jul!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, jag behövde verkligen en lugn dag. Det var en märklig känsla att inte orka hålla ögonen öppna mer än korta stunder. Idag är det bättre.

   Önskar dig en bra annandag!
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jag skulle önska att jag hade ett badkar, för det är otroligt avkopplande och skönt att bada, men när vi flyttade hit fanns det inget och Åke var i en sån kondition att det passade bättre med dusch och så fick det bli så.

  Du har haft det stressigt, så det är inte undra på att kroppen sade ifrån. Hoppas att du får en skön annandag!
  Kram, Ingrid

 4. Micke skriver:

  Ja det är underligt vad trött man blir efter julafton, tyckte vi hade det hur lugnt som helst på vår julmiddag hos familjen, hemma i hyfsad tid var vi också och hyfsat tidig ner i bädden…svintrött på juldagen iallafall.
  Tror på din teori angående detta, december är ganska välfylld av aktiviteter mm.

  Ha det fint nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *