Förr hade man nog satt ut mig till vargarna – Bloggutmaning i januari 7

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i januari med en fråga att besvara varje dag.

Har du något handikapp?

Jag har nedsatt syn och har under åren som gått haft så pass ”starka” glas att jag inte skulle kunnat klara mig utan alls.
Som ni säkert vet så blir den som är närsynt, precis som de allra flesta, långsynt med åren. Den som bara varit lite närsynt kan till och med bli av med sina glasögon. Men det kommer jag aldrig att bli. Däremot skulle jag faktiskt numera kunna ta mig hem, åka kollektivt, och hitta var jag bor. Utan att behöva hjälp. Men det är inte så väldigt många år sedan ett par borttappade glasögon hade varit en katastrof. Jag hittade med nöd och näppe i mitt eget hem och då bara för att jag visste var saker var och hur det såg ut.
Numera skulle jag kunna gå upp, gå på toa, göra kaffe och klara mig skapligt så länge jag var hemma. Men jag brukar ta på glasögonen direkt jag går upp.
Läser emellanåt utan glasögon, speciellt om texten är väldigt liten.

*Bilden kommer från Specsavers sida. Laddade ner bilden för att visa mina nya bågar i september.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i januari 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Förr hade man nog satt ut mig till vargarna – Bloggutmaning i januari 7

 1. Znogge skriver:

  Jag är närsynt och har precis som du blivit långsynt. Kan numera röra mig obehindrat utan glasögon men har ändå för vana att ha dem på utomhus. Inomhus blir det oftast läsglasögon. För läsa utan glasögon, det går verkligen inte!

  Kram och ha en bra dag!

 2. Ingrid skriver:

  Jag kan inte alls läsa utan glasögon, men visst klarar jag mig hjälpligt utan dem när jag går omkring här hemma, men de sitter ändå där på näsan.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. skogsnuvan skriver:

  Jag skulle behöva ha läsglasögon men bara på ena ögat. Har jag billiga från bilmacken eller dygligt måste jag ta ur glaset på ena ögat och det ser ju inte klokt ut. Jag har inte råd att åka till optikern heller för just nu har jag dyra tandläkarutgifter. Det var 15 år sedan jag bytte glasögon så även dom jag använder på långt håll är nog inte bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *