En resa söder ut

Åkte på tisdagsmorgonen. Inte jättetidigt, men ganska tidigt. Ville försöka hinna förbi köerna norr om stan och på Essingeleden. Tycker jag lyckades riktigt bra för det stod inte stilla någonstans.

Stannade vid Stavsjö och tankade. Tog en turfzon och åkte vidare. Nästa mål var att titta till farfar i Norrköping. Ingen hade haft möjlighet att åka dit till Alhelgona så det var inte direkt vackert. Ska fixa det på hemvägen.

Texten jag målade senast jag var där var i alla fall fin. Den syntes knappt innan. Förhoppningsvis håller det några år.

När jag åkte vidare kände jag mig hungrig och kunde inte förstå varför. Jag hade ju ätit två stora ostmackor till morgonkaffet. Men när jag tittade på klockan förstod jag, det var över fyra timmar sedan jag hade ätit. Jag packade och fixade innan jag kom iväg. Efter frukosten.

Stannade på macken i Norsholm och köpte en baguette med köttbullar som jag åt i bilen innan jag åkte vidare. Jag hade eget kaffe med mig.

Strax efter Norrköping svängde jag av på väg 30 mot Växjö. Det var lite blandade hastigheter, men mestadels 90 km/h. Vi hade planerat att jag skulle komma mellan halv ett och ett. Det hade nog fungerat om jag inte kört fel på slutet. Jag skulle till Stojby och dit hittade jag. Men sedan hittade jag inte rätt hus eftersom jag åkt in på fel väg. Blev tvungen att ringa och få hjälp. Men jag var väldigt nära dit jag skulle.

Jag fick lunch direkt och sedan satt vi och pratade en stund innan vi gick och tittade på de olika boendealternativen. Det är inte helt klart ännu, men jag hoppas jag får bo i tornhuset. Det var alldeles underbart!

Fia och jag tog en promenad med Penny, en trevlig vovve som bor här. Det bor även en katt här som saknar namn, eller möjligen heter just Katten. Det är en utekatt, mycket snäll och trevlig.

När vi var tillbaka tillagades soppa som vi åt med smörgås och drack rött vin till. U, Fias man, passade upp oss. Efter maten fick vi kaffe och hembakad mjuk pepparkaka.

Vi pratade om sjukvård, eller närmare bestämt mitt arbete, under middagen. Kvällen avslutades med att Fia, jag och deras son K pratade om arbete och olika sätt att tänka runt meriter och arbetsuppgifter. Tror inte jag träffat honom sedan han var liten, men jag är inte helt säker. Kanske träffade jag honom som tonåring någon enstaka gång. Han är jämngammal med min F.

När jag skulle bädda min säng med mina medhavda lakan kom U och sa att han just bäddat rent åt mig och att jag skulle låta mina egna lakan vara. Känner mig uppassad som en prinsessa. En känsla som förstärks av den tjocka, härliga bäddmadrassen. Hoppas nu ingen lagt en ärt i sängen. Men å andra sidan är jag alls inte lika ömtålig som sagans prinsessa på ärten.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på En resa söder ut

 1. Znogge skriver:

  Vilken härlig och bra dag! Visst är det skönt att känna sig uppassad och dessutom får sätta sig till dukat bord. Trevligt dessutom att träffa gamla vänner.

  Kram och ha en bra dag!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en riktigt trevlig utflykt!
  Fick du bo i tornhuset?
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det var trevligt!
   Om jag kommer att få bo i tornhuset är inte klart. Det beror på om de som bor där flyttar ut. Det ska dom, men ingen vet när.
   Hoppas du haft en fin onsdag. Jag är så trött och ska sova strax.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *