Nu är julen (nästan) slut

Trettondagsafton och trettondag är slutet på julhelgen. Sedan är det inga helgdagar förrän vid påsk. Men enligt tradition städar, kastar, man inte ut julen förrän på tjugondag Knut. Det är den 13:e januari.

Tråkigt nog hade någon på min arbetsplats fått för sig att städa bort allt julpynt och julgranen redan i fredags. Kändes väldigt tomt och trist eftersom jag tillbringat en stor del av helgen på jobbet.

Egentligen har jag inte hunnit så värst mycket mer än att jobba, plugga lite och laga en del mat och fryst in.

I lördags gjorde jag Korv Stroganoff, 15 portioner, var av 14 nu ligger i frysen. Idag har jag gjort köttfärssås och även av den ligger 14 portioner i frysen.

Nu har jag hittat det där förrådet jag var på jakt efter före jul. Jag fick ju inte nyckeln att passa då, men nu har jag kommit på hur jag skulle ta mig in.
Eftersom jag hittade förrådet så behövde jag ett rejält hänglås akut. Gick först ner till Akalla och hämtade ett paket. Sedan tog jag T-banan till Kista centrum och gick till Classe.

När jag ändå var i Kista så passade jag på att kolla om duken vi köpte som julklapp åt min svägerska fanns kvar. Jag ångrade ju så förfärligt att jag inte köpt en åt mig själv också. Men jag ville betala månadens räkningar först och se om jag hade råd. Hur som helst så hade de några kvar så jag köpte en åt mig. Till nästa jul.

Tyckte jag kunde kosta på mig en kaffe och något gott. Fick bli en croasant med ost som värmdes så osten precis smälte. En riktig  fettbomb. Men så gott!

Åkte hem, fixade en del, tvättade håret, pratade med Fia i telefon om morgondagen. Nu sitter jag med kaffe och funderar på om jag ska sova eller göra något mer nyttigt.

Man brukar ju säga att man känner sig som en trasa när man är trött. Några som tagit det uttrycket till en helt annan nivå är Orvar och Kingston. De tillbringar mycket tid i den speciella tvättkorgen jag har för trasor och golvmoppar.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *