Bara en liten titt – Bloggutmaning i januari 20

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i januari med en fråga att besvara varje dag.

Om jag går förbi ett fönster så tittar jag in, sant eller falskt.

Nej, det gör jag inte. Men det finns en lägenhet på vägen hem där man har en klocka på väggen och jag kastar ofta ett öga på den för att se vad klockan är.

Sitter det katter i fönstren kan det hända att jag tittar på dem. Men så där utstuderat tittar in hos folk det gör jag inte. Det är jag inte tillräckligt intresserad av. Är mer intresserad av att titta ut genom fönster och titta på folk. Det kan vara väldigt underhållande.
Men skulle något exceptionellt hända så skulle jag troligen uppfatta det. Typ ett övergrepp, eller misshandel. De flesta av oss ser betydligt mer än vi tror.

 

*bild från pixabay

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i januari 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Bara en liten titt – Bloggutmaning i januari 20

 1. Geddfish skriver:

  Jag har också svarat på utmaningen, det gjorde jag igår. Och jag skrev falskt. Förr i tiden var det mer sant.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Jag tittade på den där klockan jag nämnde i inlägget igår när jag kom hem från Kista. På dagtid ser man inte in genom fönstren, det behövs rätt ljus för det. Men klockan uppskattar jag faktiskt. Kunde konstatera att hon som bor där var i köket igår, men jag kollade inte omm hon diskade eller lagade mat. För jag är inte intresserad, känner henne inte.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag tittar inte heller in till folk, men visst händer det att jag speglar mig eller precis som du skrivet tittar lite extra om det sitter en katt i fönstret och så under advents och -jultiden förstås. Men då titter jag ju på fönstret och ev fönsterbelysning och inte in i huset/lägenheten.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   När folk har fönsterdekorationer som drar uppmärksamhet till sig tittar man ju förstås. Men det räknas knappast som att titta in.

   Ha en fin torsdag!
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Jag stirrar inte in till folk men rent reflexmässigt kan jag kasta ett getöga. När man är ute och promenerar med hundar så stannar de titt som tätt och nosar så ja, ibland helt enkelt.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Hundar stannar precis varsomhelst. Jag har ju haft några schäfrar och det var ofta promenader i sakta mak förbi hus och hem.

   Ha en fin dag!
   Kram

 4. Mia skriver:

  Nej fy, jag känner mig jättedum om jag tittar in till folk genom ett fönster….tjuvkika liksom, huvva!!!

  • Kraka skriver:

   Jag tror de flesta inte tittar. Om någon ställer sig och verkligen tittar in till mig brukar jag vinka till dem och då får de väldigt bråttom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *