EFIT – Ett Foto I Timmen – 22 januari

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 12 januari hittar du här.

Klockan 07-08: Egentligen hade mitt EFIT-dygn varit igång redan från midnatt eftersom jag jobbat 21-07:30. Men eftersom jag inte kan fota inne på avdelningen så började det i omklädningsrummet. Min väska parkerades på bänken innan jag bytte om.

Klockan 08-09: Ibland tar jag mig en morgonfika i cafeterian på Södertörns högskola. Den här morgonen gjorde jag det och drack kaffe och åt en macka med skagenröra.

Klockan 09-10: För en gångs skull var det sol. Kändes trist att behöva gå in och sova. Men jag var väldigt trött.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!

Klockan 10-14: Sov efter nattarbete. Kingston och Orvar sov tillsammans med mig.Men jag såg, när jag gick upp, att de hunnit både att gå på lådan i badrummet och äta ute i köket.

Klockan 14-15: Jag vaknade strax efter klockan 14 och gick upp.

Klockan 15-16: Promenerade till ett av alla de utlämningsställen där jag kan hämta paket. Det händer ibland att jag går till fel ställe.
Delar av den kurslitteratur jag skickat efter hade kommit.
OBS! Det är inte ett sponsrat inlägg. Men jag köper många böcker hos Bokus. Helst skulle jag köpa dem i affären och ta med dem hem direkt, men där finns de ju inte numera och man hänvisar till nätet.

Klockan 16-17: Promenerade till Kista centrum för att uträtta en del ärenden. Gick förbi vid huset där man sprängt en bomb natten mellan måndag och tisdag. Fasadrenoveringen var i full gång. Jag gick även förbi där bomben i Kista briserat, men där såg man inte längre några skador utan bara mängder med glaskross på gatan. Bomben i Husby var mycket kraftigare och gav större skador.

Klockan 17-18: Bestämde mig för att dricka kaffe och äta en macka. Av okänd anledning fixade killen som jobbade där till det med en utsökt sallad också. Jättegott och trevligt.

Klockan 18-19: Jag hade tagit T-banan hem och var på väg mot rulltrapporna. Kände mig väldigt trött, 4 timmar är inte tillräckligt med sömn efter 10½ timmes arbete. Dessutom hade jag bara hunnit sova strax under 6 timmar dagen innan.

Klockan 19-20: Packade upp kursböckerna och kollade lite i den jag ska börja läsa i. Sedan tog jag ett bad.

Klockan 20-21: Låg i badet och lyssnade klart på boken. Tvättade håret och bestämde mig för att lägga mig före klockan 21:00.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 22 januari

 1. Znogge skriver:

  Det var inte många timmars sömn efter ett långt arbetspass. Hoppas du kan sova ikapp i natt för fler timmar behövs. Trevligt med salladen till mackan för på så vis blev det en hel måltid.

  Kram och sov gott nu!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en trevlig gest att servera mackan så. Det där lilla extra som gör att jag komer att gå dit igen.
   Jodå, jag har sovit ikapp nu. Men är lika trött ändå. Men det går väl över. Det händer lite för mycket omkring mig bara. Inte minst bomben skapade oro. Nästa gång kan det vara i mitt hus.

   Ha en fin torsdag!
   Kram

 2. Anni skriver:

  Hoppas att du kan sova ikapp! Anar att du är rätt luttrad eftersom du så ofta (alltid?) jobbar natt.
  Otrevligt med alla sprängningar, vad är det för idioter som inte förstår bättre? Allt kan väl inte vara knarkaffärer, eller?

  • Kraka skriver:

   Jodå, nu har jag sovit ikapp. Jag har jobbat ”bara” natt rätt länge. Men snart har jag en lång period med ett hganska udda schema framför mig. Vecka 5-36 ska jag jobba fredag och söndag 13:30-21_30 och lördagen mellan dem 7-15.
   Alla helger, utom en i maj som jag redan var upptagen och ställde som krav att få ledigt. De ska bara vara väldigt tacksamma att de ens hittar en intensivvårdssjuksköterska som ställer upp på ett så udda schemakrav. Det är vår marknad nu, vi är en stor bristvara i Sverige och kan ställa krav. Jag jobbar gärna helger så jag ställde ett lönekrav istället.

   Just de här två sprängningarna tror man ju att har samband med den på Östermalm och som ska ha samband med knarkaffärer. Men vad vet man? Polisen verkar ju helt inkompetent och skjutningar och sprängningar bara ökar. Det är just nu det Sverige är mest känt för. Bredvid Zlatan och ABBA.

   Ha en bra torsdag!

 3. skogsnuvan skriver:

  Måste vara besvärligt att sova på dagen speceillt om det råkar vara fint väder.

 4. Efwa skriver:

  Är imponerad av alla som klarar att jobba natt. Tur att ni finns.

 5. Mia skriver:

  Intressant att få följa din dag! Jag missade EFIT både förra och den här gången men det kommer ju flera. Otäckt med alla sprängningar som sker, vart är vi på väg???
  Bokus har jag snart klippkort på, jag tycker det är smidigt att beställa och här får vi böckerna i postlådan….fast det kanske beror på att jag aldrig beställer så många åt gången. Ha det fint nu!

 6. Pingback: Sista veckan – Arbete, sorg, fest och allt däremellan | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *