Utepremiär, en uppskattad gruppaktivitet

Jag vaknade redan vid två inatt. Låg och vred på mig och försökte somna om, men vid halv fem gav jag upp och gick upp och gjorde kaffe. Läste nyheterna noga och gick sedan och la mig och lyckades somna. Gick upp ungefär 9:25. Den tid jag så väl hade behövt sova till utan sömnlösa timmar.

Det var varmt i solen mitt på dagen och jag bestämde mig för att det var dags för en utepremiär för pojkarna. De visste precis ad som var på gång och stod alldeles stilla när jag satte på dem deras selen.

Det fanns en hel del att utforska på terrassen. Det är inget jag kommer att ordna till, vi är på gång att flytta endera dagen. Ikväll satte vi på element och varmvattenberedaren. Jag klädde också mitt påskris, som nu står i köket i tornet. Imorgon ska vi fortsätta att fixa till det där. Min ambition är ju att flytta dit före påskhelgen. Men vi får väl se om jag hinner.

När man är på uteplatsen ser man verkligen hur nära det är till tornet.

Men nu återgår vi till utepremiären:

Pojkarna var inne några gånger, åt lite och kom sedan ut igen. Själv satt jag och pluggade.

Vi fick besök av Penny som gjorde oss sällskap. De kommer riktigt bra överens så länge hon inte får för sig att jaga Kingston. Då slåss han med tassarna.
Till och med Orvar, som är en försiktig general, gick fram och nosade på Penny och de pussades nästan.

Penny skulle följa med Fia på en utflykt i skogen och jag blev ensam med mina pojkar. Jag lagade till lite middag, en tidig sådan, och drack ett glas rött till. Är det utepremiär så är det.

När det blev skuggigt blev det, som förväntat, kallt och jag gick in. Passade på att ta en tupplur faktiskt.

På kvällen var jag och lånade fjädrar av Fia, små kycklingar och ägg hade jag köpt. Vi hjälptes åt att frakta bort en matta till en annan byggnad. Mattan jag har här ska flyttas till tornet imorgon. Annars är det inga tunga saker. Inga möbler eller så.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska unna mig eller plugga. Är sugen på att se någon film eller serieavsnitt. Samtidigt behöver jag verkligen plugga. Men det får nog bli en vilokväll. Jag har pluggat flera timmar redan idag. Det är två dagar kvar innan jag ska till jobbet igen.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

7 svar på Utepremiär, en uppskattad gruppaktivitet

 1. Znogge skriver:

  Hoppas det blev en vilokväll för den var du säkert värd.
  Här finns inget påskpynt alls för jag har liksom kommit av mig men det blir påsk ändå…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, det blev ett avsnitt av En engelsk skandal. Åt lite räkor medan jag tittade och pojkarna slogs om sina. Det är något med katter och räkor…
   Sedan gick jag och la mig.

   Jag har inte haft ett påskrisk på många år. Men just i köket i tornet passar det så bra.

   Ha en trevlig onsdag och klappa Miss E på hennes dag!

   Kram

 2. Geddfish skriver:

  Man får tänka till, tänka om, ja vara flexibel ”i dessa tider” och unna sig det bästa. Kroppen och knoppen behöver vila och återhämtning också.
  Ha det bra! Kram

 3. Mia skriver:

  Lite av lycka är det allt när man kan börja sitta ute <3 Kissarna verkar trivas jättebra och så skönt att dom gillar selarna!! Det går inte an här…men vi bor så bra till, så dom kan gå fritt. Det blir spännande att se sen när du flyttat, tornet är så häftigt! 🙂
  Hoppas din onsdag blir solig och fin <3

 4. Ingrid skriver:

  Du behöver säkert mer än väl en vilokväll, så jag hoppas att det blev så.
  Vilka fina bilder på katterna och de ser verkligen ut att njuta av solskenet.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

 5. Micke skriver:

  Aldrig fel att unna sig lite avkoppling trots att det finns studier…blir lätt lite knepigt annars är min erfarenhet.
  Härligt att kunna vara ute och njuta med sina fyrbenta…och ett glas rött till det är inte heller fel 😉

  Ha det bäst nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *