Skärtorsdag, ännu en dag i pestens tid

Som vanligt vaknade jag tidigt och var iväg till Stora Coop strax efter klockan 7. Skulle köpa godsaker åt ett par påskkärringar som skulle komma förbi på eftermiddagen. Till min stora glädje hittade jag jäst också. Man fick köpa 2 paket per hushåll. Jag köpte 4, 2 till mig och 2 till Fia. Sedan fanns bara 3 paket kvar. Men det har inte funnits på flera veckor då jag varit där.

När jag kom hem diskade jag bestick i tornet och sedan drack jag morgonkaffe med Fia och U. Fia skulle hämta beställda varor och jag skulle följa med som sällskap.
På vägen tillbaka svängde jag in på Coop igen för att köpa hallonjuice, min nya drog, och då hade man packat upp mer jäst. Så nu har vi 4 paket var.

Var i tornet och bäddade med mina nya lakan som jag köpte för nära nog en evighet sedan, i  januari.

Jag satte mig och läste en stund medan jag väntade på ”kärringarna”. Jag hade deras påsar i tornet. Ett äpple, en clementin, 2 dumlekolor och en chokladhare i guldpapper var det i varje påse. Tjejerna är inte så gamla och jag tyckte att alltför mycket godis nog inte var bra.

Pojkarna och jag har varit ute medan det var sol. Jag läste och pojkarna nosade runt och njöt i solen. Nu sover de här inne för det är väldigt ansträngande med alla fåglar och andra flygfän när man är innekatt. Så mycket att titta på och hålla uppsikt över. Så den där hunden också som man måste hålla ögonen på…

Imorgon är det fredag och dags för jobb igen.Tiden går verkligen alldeles för snabbt. Inte har jag hunnit flytta klart heller. Men det gör inget, det är så nära så det känns ändå som att jag firar påsk där.

Ska se klart sista avsnittet av En engelsk skandal, plugga en stund till och sedan är det väl sovdags igen.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skärtorsdag, ännu en dag i pestens tid

 1. Znogge skriver:

  En riktigt bra skärtorsdag får man väl säga. Nu hoppas jag att arbetshelgen blir dräglig. Den serien har vi sett och den var bra.

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Det verkar som en fin dag och så söta de små påskkärringarna är!
  ”En engelsk skandal” och den är jättebra, men det vet du väl vid det här laget. I kväll har jag sett de sista avsnitten av ”Paradiset” eller ”Paratiisi” som den heter på finska.
  Hoppas att du får en dräglig långfredag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *