Fem en fredag v. 15: Status

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad hade du för mycket av den här veckan?
 2. Vad ville du ha mer av den här veckan?
 3. Vad är bättre idag än det var för en vecka sen?
 4. Vad kommer bli bättre om en vecka?
 5. Vad ser du fram emot till helgen?

 

 1. Alldeles för mycket som jag hade behövt hinna med. Varje dag är en kamp mot klockan och med den trötthet jag känner efter mordet på S så orkar jag inte riktigt med mina dagar. Måste ladda för att orka jobba i helgerna.
 2. Tid förstås. Ork kanske ännu mer.Tid i solen med katterna och studiematerialet. För det är lättare att plugga ute i solen än inomhus. Märkligt nog…
 3. Att det är 3 arbetspass mindre kvar på mitt uppdrag. Jag är så innerligt trött på all information, all planering och all väntan på den stora katastrofen då vi ska ha dussintals med covid-19 patienter. Kan inte föreställa mig hur det ens ska gå till i de lokalerna. Utan slussar, det finns bara två rum som har sluss. Men inga riktiga luftslussar. Jag är så trött på att höra att vi inte ska ha full skyddsutrustning och att anledningen inte alls är att det inte finns utrustning utan att man nu kommit på att viruset inte är speciellt smittsamt. Bara om man är väldigt nära patienten.
  Hur kan man ens försöka inbilla oss det samtidigt som vi är förbjudna att röra oss fritt i samhället, inte får resa vart vi vill och nu blir loggade via mobildata hur vi följer rekommendationerna och hur vi rör oss. För ingen ska inbilla mig att dessa är anonymiserade. Jag är så innerligt trött på dessa lögner och påhitt. Det är verkligen som i krig. Man kan inte lita på någon information. Oavsett från vem den kommer.
 4. Jaa, det kan man ju undra!
 5. Att den ska  gå fort och ta slut så det blir måndag igen.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

13 svar på Fem en fredag v. 15: Status

 1. du får prioritera det som är VIKTIGT… glömma Luthers krav 🙂
  Trevlig påsk.

  • Kraka skriver:

   Luther är en missförstådd man. 🙂 Han prioriterade verkligen det är viktigt i livet. ”Om så världen går under imorgon vill jag plantera ett äppelträd idag”.

   Önskar dig en trevlig påsk!

 2. Micke skriver:

  Jo, det är ju så genomskinligt när de faktiskt ljuger alla rakt i synen.
  Jag litar inte på dem alls hur mycket ”expert” de än är inom sitt område.
  De har en annan agenda som går parallellt med sanningen.

  Önskar er lycka till med det där…ta hand om er.

 3. Znogge skriver:

  Jag håller helt med dig när det gäller synpunkterna på punkt 3. Jag tycker situationen i skolan är väldigt illa på många plan men naturligtvis är det sju resor värre inom sjukvården. Ena sekunden ska vi hålla oss isolerade men sekunden efter är det viktigt att jag minglar med drygt 400 elever och ett hundratal kollegor. Det rimmar illa…

  Hoppas din arbetshelg blir dräglig och att virus inte får virvla fritt.

  Kram

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  ja, ingen skugga ska falla på Luther! han är misskänd. han var en glad festprisse som gillade att umgås med sina studenter. och han hade en riktig entreprenör till hustru. säg vad Katarina von Bora inte kunde! det låter som om du lever ett dramatiskt liv. jag tycker inte heller att det är lätt att veta vem en ska våga lita på när experterna säger olika saker

 5. Hoppas verkligen att det blir bättre. Att ALLT blir bättre …

 6. Mia skriver:

  Det där låter jobbigt det!!! Usch jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det lugnar ner sig, stillar sig för dig och många andra i din situation <3

 7. Marit skriver:

  Da kan det vel ikke gå andre veier enn oppover … er det ikke sånn? Jeg forsøker jo jaffal å trøste meg med det selv.

 8. Geddfish skriver:

  Ja, jag vill ha en förbättring snart. Jag är laglydig och följer alla rekommendationer och blir ledsen när inte andra inser innebörden att vara egoist.
  Mitt sociala liv har krymp drastiskt, tyvärr. Men det gäller att hitta små glädjepunkter.
  Beundrar er inom vården, ni är fantastiska!
  Kram

 9. Petter skriver:

  Hur ser det ut där hemma? Har de börjat vidta några säkerhetsåtgärder än? Här i London är vi i princip helt under undantagstillstånd. Var ute och handlade mat idag (en av de fyra anledningarna man får lämna huset för) och det är, om inte helt öde, så åtminstone ofantligt tystare än normalt

  • Kraka skriver:

   Det är väl klart man har vidtagit säkerhetsåtgärder. Det har man gjort länge. Men man låser inte in folk.
   Det är ganska folktomt på stan och de flesta håller sig hemma. Jag måste ju gå till jobbet, kan inte jobba hemifrån.
   Däremot saknas det läkemedel, skyddsutrustning mm på många ställen.

 10. Paula skriver:

  Ujuj, det låter verkligen kämpigt det där. Här är man i startgroparna för att stänga vår närmaste vårdcentral 4 mil bort. Sen blir vi hänvisade flera mil till. Bli för sjutton i sjuk i något annat nu! Hoppas påskhelgen ger lite vila och solsken i ditt liv!

 11. Pingback: Fem en fredag v. 17: Kultur - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *