Att tänka rätt är stort, att få rätt är större

Har bland annat använt dagen till att packa upp skrivaren och installera den. Jag fick inte den att fungera med wifi, men det känns inte så nödvändigt i nuläget. Däremot behövdes en usb-B för att ansluta och någon sådan hade jag inte i min ägo. Men jag fick låna en av Fia och U. Ska köpa en egen så fort jag passerar en sådan affär, de är inte så dyra. Hade jag vetat hade jag köpt en ho Classe igår.

När jag satt och åt lunch ute med katterna ringde telefonen och det var en chefen på IVA. Nu hade man minsann fått koll på vad som gällde och självklart skulle jag bara jobba de dagar som var överenskomna. Hon frågade snällt om jag kunde tänka mig att gå de tider som är på covid-schemat, 15-23:30 och 7-15:30. Det kunde jag absolut sa jag. Det ger 1½ timme längre arbetstid, men det är inte av vikt. Det blir 63 istället för 59%. Jag är mest intresserad av att ha mina 4 dagar för studier. Och annat viktigt i livet.

Jag kände mig flera år yngre och piggare när jag äntligen fått rätt. Eller rätt har jag ju haft hela tiden, man har bara inte velat inse det. Troligen har hon på HR som skulle kolla upp vad som gäller gjort det och sagt till att man inte kan göra så här mot arbetare som inte är ens egna anställda.

Jag har hämtat mina saker i Manolia nu. Ska städa imorgon och, om det behövs, fredag förmiddag och lördag eftermiddag. Det beror lite på hur effektiv jag är. Men just nu känns det lite sent att börja. Ska plugga en stund istället innan jag sover.

Fia och jag har promenerat med Penny på kvällen. Så såg tranor. Först hörde vi dem, men såg inte var de var. Men plötsligt fick jag se dem flyga. Så fina!

Bilden från en annan kväll. Tornet skymtar strax till höger om mitten.

 

*I gyllene bokstäver över ingången till aulan i Universitetshuset i Uppsala finns devisen ”Tänka fritt är stort men tänka rätt är större”. Orden är ett citat från juristen Thomas Thorild som studerade i Uppsala på 1700-talet. Han var en provocerande och kontroversiell tänkare som väckte debatt i sin samtid.
(Wikipedia)

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

6 svar på Att tänka rätt är stort, att få rätt är större

 1. Petter skriver:

  Påminner mig om det stadshus (eller om det var rådhus – det kanske tillochmed var fiktivt) där devisen över dörren var felstavad – ”Här fattas vissa beslut” 🙂

  • Kraka skriver:

   Haha… Det fattas ju vissa beslut där och vissa av dem kanske till och med är visa.
   Hur har ni det i London? Fortfarande husarrest större delen av tiden?

 2. Znogge skriver:

  Grattis! Så skönt att de insåg vad som gällde för rätt ska vara rätt. Du är ju inte anställd av dem utan genom ett bemanningsföretag. Kloka ord som du citerar och ord som passar mycket bra i detta sammanhang!

  Kram och god natt för i dag!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Det känns verkligen skönt att jag fick rätt till slut. Men jag litar inte på att de inte kommer med nya dumheter framöver.

   Godnatt och sov gott!
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Det var ju för väl att de tog sitt förnuft tillfånga! Att du känner dig tillfredsställd med att ha fått rätt är inte alls konstigt. Hoppas att det är slut på krånglet nu.
  Ha en god natt!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *