Valborgseld trots allt

Tog mig upp skapligt tidigt i morse och började städa i Manolia. Sedan åkte Fia och jag på en shoppingrunda, Stora Coop och hämtning av ett paket någonstans en bit bort.

När vi var tillbaka kände jag att jag behövde sova lite. Först tänkte jag en halvtimme, men satte alarmet på 45 minuter. Men till sist blev det två timmar.

När jag gått upp och först druckit lite varmt te satte jag igång att göra snittarna vi skulle ha till fördrinken. Fyllde rullar av tunnbröd med Philadephiaost, pepparot, rökt lax/rökt kött. Gjorde också några vegetariska där jag använde päron istället för fisk/kött. Ett litet antal gjorde jag också med kaviar och banan, en kombo som jag första gången träffade på i min ungdom på en fest.

Självklart var det kallt ute och lite regn. Men är det sista april så är det. Vi skulle vara utomhus.

Vi började med att dricka bubbel och äta snittarna. Sedan övergick vi till att grilla korv och dricka rött vin. Barnen fick Fanta.

Det var verkligen väldigt kallt, men vi var tappra och ingen gick in förrän det var dags för efterrätten, chokladpannacotta.

Fia och jag drack vårt kaffe inomhus. Sedan gick vi tillsammans till Manolia och fixade på övervåningen. C hade kommit hem, som en överraskning, på eftermiddagen. Han skulle ju egentligen flugit från Sydamerika på söndag. Nu har jag en del städning kvar att göra, men han kan i alla fall sova där.

Imorgon är det fredag igen och min arbetshelg tar sin början. Ska unna mig att krypa ner under täcket och lyssna på ljudbok en stund. Behöver ladda inför en helg med covid-19.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Valborgseld trots allt

 1. Znogge skriver:

  En bra afton! Nu hoppas jag att du får en bra arbetshelg som blir ok för er alla.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så trevligt ett firande verkar ha varit och vilka tuffingar som satt ute i kyla och regn!
  Hoppas att du får en dräglig jobbhelg!
  Kram, Ingrid

 3. skogsnuvan skriver:

  Vi eldade i braskamin och såg när isen gick bort genom fönstret. Idag är det snöfall och domherrarna har kommit tillbaka till fågelbordet och det har varit minusgrader inatt. Känner med dig som måste jobba bland pesten Vilken jobb ni gör.

 4. Micke skriver:

  Hoppas laddningen inför jobbhelg gav mycket energi, det behöver ni nog.

  Tunnbröd är lite av en favorit här med, och med lite lax i så är ju lyckan fullständig.
  Tackar dock för tipset med den vegetariska varianten, nog inte min grej men jag ska prova ändå.
  Ibland får man ju besök av vegetariskt inriktade människor, då kan jag kanske imponera lite 😉

  Ha det bäst nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *