EFIT – Ett Foto I Timmen – 4 maj

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 4 maj hittar du här.

Måndag och ledig efter helgen. Men det är också en speciell dag idag.

Klockan 07-08: Jag låg vaken och drog mig. Alarmet skulle väcka mig klockan 08, men jag fick flera sms och var tvungen att gå upp och kolla vad som stod på. Det var några namnsdagshälsningar. Men den första fick jag redan då jag var på väg från sjukhuset till bilen i natt. Klockan 00:04. Från min vän B i Husby.
Bilden kom från min bror och svägerska och är från deras trädgård. De bor i huset där vi växte upp. Ja, inte min svägerska förstås, hon växte upp på annan plats.

Klockan 08-09: Drack mitt morgonkaffe uppe i Tornet.

Klockan 09-10: Kingston satt i sovrumsfönstret.

Klockan 10-11: Pojkarna var ute en stund. Orvar hade hittat något småkryp som han studerade intresserat.

Klockan 11-12: U tyckte det var dags för lite kaffe och jag fikade med U och Fia.

Klockan 12-13: Jag hade gjort köttfärssås av köttfärsen jag köpt. Den skulle bli biffar, men så blev det inte. Jag hann helt enkelt inte. Förpackade och frös in.

Klockan 13-14: Tvättade mattor och annat från Manolia.

Klockan 14-15: Fortsatte städa i Manolia.

Klockan 15-16: Ännu mer flyttstädning i Manolia. Verkade aldrig ta slut.

Klockan 16-17: Äntligen en kopp kaffe och dagens dos D-vitaminer.

Klockan 17-18: Jobbade på med min, och sonens, deklarationer. Skulle gjort det på förmiddagen, men blev inblandad i jakten på den försvunna fjärrkontrollen. Det tog flera timmar att leta. Senare visade det sig att den inte alls var i Tornet utan på en helt annan plats.

Klockan 18-19: Skrev ut bilagorna som skulle med deklarationen. Jag har gjort egna mallar för några år sedan och numera går det fort att fylla i dem. Annat var det förr. Då tog det jättemycket tid. Och energi.

Klockan 19-20: Var på väg in till stan med deklarationerna. Om någon undrar så tog jag inte fotot medan jag körde, jag stannade på busshållplatsen.

Klockan 20-21: På väg till bilen efter uträttat ärende.

Klockan 21-22: Himlen var så vacker!

Klockan 22-23: Fixade påfyllning till min brors Storytelkonto. Han blir så stressad om det tar slut mitt i en bok. Han är inte det minsta stresstålig efter att han fick sin stroke på hösten 2018.

Klockan 23-24: Kanske ett tips i pestens tid. Man kan alltid umgås med sin skrivare och laptop. Vi drack lite vin ihop på kvällskvisten. Eftersom både datorn och skrivaren är nykterister fick jag allt vin själv. 🙂

En vanlig måndag kanske. Men lite ruschig. Nu borde jag plugga en stund, men ärligt talat så orkar jag inte. Nu blir det ljudbok och sedan en god portion sömn.

EFIT

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 4 maj

 1. Anni skriver:

  Nog går det fortare att deklarera idag?! När jag väl fick ta firman över internet fylldes massor av uppgifter i av sig själva, sådant som jag suttit och kämpat med på papper förut. Det är så orättvist att man sitter och sliter med blanketter och uträkningar när skattefolket bara matar in siffror i ett program och får alla svar.
  Skönt att se att du är ledig ibland också, i alla fall från jobbet.

 2. Znogge skriver:

  Vilken fullmatad måndag minst sagt och en dag som inte bjöd på någon större avkoppling för din del. Men visst, vissa saker måste bara göras. Hoppas din tisdag blir lite lugnare.

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Du hade verkligen fullt upp på din lediga måndag och hann ju med väldigt mycket. Jag blev så glad när jag såg att du uppdaterat bloggen. Det kan inte hjälpas att jag har lite tanke på dig, så innan jag gick till sängs var jag här och tittade – nej ingenting.
  Det är tur att man har den här datorn och skrivaren att pyssla med i sin ensamhet. Och bloggvänner att kommunicera med.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Ja, man tänker lite extra på sina bloggvänner nu i dessa covid-tider. Det sista jag kollade innan jag gick och la mig igår var om du svarat på min kommentar. Det hade du inte och jag hoppades att du haft fullt upp. För även om ni har få fall på Gotland så räcker det med ett för att man ska riskera att bli smittad. Vi har inte heller några mängder. Men tillräckligt. Jag befinner mig i närkontakt med dem vi har på IVA.
   I söndags kväll var nog klockan nästan 01 innan jag var hemma. Vi slutar 23:30 nu på covid-schemat när vi jobbar kväll och sedan drack jag kaffe medan jag väntade på min tur att duscha. Sedan promenaden till bilen som jag hade parkerad bakom kyrkan och sedan cirka 1½ mil att köra. Men jag skulle ju inte upp och börja 07 i alla fall. Man får vara glad för det lilla i livet.
   Hoppas du har en fin tisdag. Jag har inte kommit igång riktigt ännu.

   Kram

 4. skogsnuvan skriver:

  Oj så mycket du hann med denna dag. Skönt för katterna att vara ute. Min lata katt Morris har faktiskt varit ute en hel timme härom dagen. Han har blivit tjock och trött under vintern men nu ska det väl bli annat.

 5. Efwa skriver:

  Kikar in på din dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *