Det var inte min dag idag, eller så var det just det den var

Vissa dagar alltså…

Vaknade av alarmet och orkade inte ens gå upp och snooza. Signalen stänger av efter en stund, en lång stund. Sedan upprepas det igen. Till sist kom Kingston upp i sängen och nosade oroligt på mig. Jag släpade mig upp med värkande kropp. Det gjorde ont i axlarna, armarna och benen. I första hand. Men egentligen överallt. Utom möjligen i huvudet och det får man ju vara tacksam för.

Bestämde mig för att ta det lugnt på förmiddagen med långfrukost. Lyssnade på ljudbok och sedan, faktiskt, en skolföreläsning. Sedan var det dags att fixa till mig, skulle på sammanträde kl 13:15 på zoom.

Satte mig vid datorn och hade några minuter på mig. När klockan passerat 13:15 blev jag fundersam och kollade kallelsen. Mötet är imorgon!

Den utmärkta, finska, serien Sorjonen kommer med en tredje säsong. Det har Netflix haft vänligheten att påminna mig om i ett mail att den skulle börja på måndagen. Så vad skulle kunna varit bättre än att kosta på mig en stund och se avsnitt ett. Men då upptäckte jag att det är nästa måndag man menade.

Åt lite lunch. En omelett med fetaost och prickig korv. Hallonjuice som dryck. Gott!

Lyssnade klart på boken Saknade själar och diskade. Blev lite trött och la mig att vila en stund. Det blev sol framåt kvällen. Men jag orkade inte gå ut. Kände att jag behövde stanna i min egen värld.

Vem vet mest är ett favoritprogram och till min glädje upptäckte jag att jag hade tre avsnitt som jag inte hunnit se.

Värmde en fryst pizza och åt vid datorn. Ett glas vin till den. Sedan ett avsnitt Unge kommissarie Morse.

Nu är det sovdags. Klockan är bara 21, men jag behöver sova, känner mig lite överansträngd. Behövde nog den här dagen som en slappar dag också…

Magnoliaträdet utanför Manolia

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på Det var inte min dag idag, eller så var det just det den var

 1. Petter skriver:

  Är ”Unge Kommissarie Morse” samma serie som heter Endeavour på engelska? Isåfall har jag sprungit in i (bokstavligen) en inspelning av den i Christ Church Meadow (parken bakom domkyrkan) i Oxford. Hoppas Du mår bättre imorrn! Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är samma serie och den utspelar sig i Oxford. Lite nice att känna igen sig i stan, jag var ju där två gånger hos dig.
   Tack, jag är bara sliten och behövde vila.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Du behövde garanterat den här dagen så det blev väl ganska så bra ändå tänker jag. Så vackert Magnolian blommar!

  Kram och sov gott nu!

 3. Ingrid skriver:

  Jag gläder mig åt att Sorjonen kommer på måndag. Det är en serie som jag gillar!
  Igår kväll satt jag och tittade på SvtPlay och serien Delicous. Det är en serie med välkända engelska skådespelare som man nästan känner sig personligen bekant med.
  Ha en fin dag!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *