Matlistigt – Bloggutmaning i maj 13

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i maj med en fråga att besvara varje dag.

 

Hur ser din matlista ut?

Egentligen vet jag inte vad Madeleine menar med matlista. Men det kan knappast vara min inköpslista hon menar så jag väljer att tolka det som ”vad jag brukar äta”.

Det korta svaret är: Det vill du inte veta.

Det lite längre svaret är att det beror på. Vissa dagar äter jag väldigt nyttigt och ordentligt. Andra dagar är det ingen ordning alls. Jag är otroligt obrydd om vad jag stoppar i mig och har så varit större delen av mitt liv. Men när jag jobbar behöver jag riktig mat. Oavsett om det är dag eller natt.

UPPDATERING:

Ser hos Orsakullan att det visst var inköpslistan hon menade.
Svaret på hur den ser ut är att det beror på vad jag behöver köpa och vad jag tänkt laga. Jag skriver nästan alltid listor innan jag gör mina inköp.
Det finns vissa standardrätter som jag brukar laga som storkok för att ha till mina matlådor. Men ibland provar jag nya saker och då är det viktigt att jag har hemma det jag behöver.

Så här ser listan ut just nu. Inte bara mat och det kan bli fler saker innan det är dags att åka till affären.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i maj 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Matlistigt – Bloggutmaning i maj 13

 1. Ingrid skriver:

  Jag försöker äta vettigt, men visst slarvar jag ibland. Det är inte roligt att laga mat och sedan sitta där ensam och äta. Åke var en väldigt trevlig partner när det gällde mat. Han tyckte att det mesta var gott och visade att han uppskattade när jag försökt laga till något extra.
  Nu ska jag i alla fall gå och sätta in en kyckling i ugnen, sen kan jag knapra på den i flera dagar med olika tillbehör.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag tycker om att laga mat och lagar emellanåt stora omgångar saker jag sedan kan frysa i portioner. Men när jag är ledig gillar jag att dricka kaffe och äta en eller annan smörgås. Gärna med ost.

   Ha en fin onsdag!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Tack och lov så äter jag pedagogisk måltid i gruvan och maten är bra så jag lagar inte middag i veckorna. Husse fixar till sig själv. Själv storhandlar jag en gång i veckan och har en snitslad bana som jag går. Mycket som jag handlar återkommer varje vecka så numera behöver jag inte alltid en lista.

  Kram och ha en bra dag!

 3. Geddfish skriver:

  Jag undrade också vad en matlista betydde. Men ser här att det var inköpslistan. Sådana gör jag också, men mycket är återkommande.
  Jag äter så bra mat som möjligt, lagar allt själv utom någon enstaka gång. Men att äta maten själv är inte världens roligaste, men det går bra nu, efter åtta års sörjande av god kock och matvän, saknar verkligen våra måltider.
  Kram!

 4. Micke skriver:

  Många listor blir det ju under en månad, så fort vi storhandlat så börjar vi på en ny lista inför nästa storhandling.
  Blir som det blir med intaget av föda här med fast en middag blir det alltid iallafall.
  Älskar ju att laga mat för det mesta men ibland orkar varken jag eller frugan ställa oss vid spisen.

  Bra intag är ju dock som viktigast vid arbete.

  Ha det bäst nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *