Fem en fredag v. 20: Nummer två

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad köpte du senast i andra hand?
 2. Vilken rätt tar du gärna en andra portion av?
 3. Vad är något du har dubbel uppsättning av?
 4. Vilken uppföljare är bättre än originalfilmen?
 5. När kom du senast tvåa i någonting?

 

 1. Second hand är inte riktigt min grej. Men, förra året, i september, köpte jag en kappa/rock.
  På söndagen hade jag haft 27 grader i skuggan vid min stuga. På måndagen reste jag till Göteborg och där var det regn och kallt, mellan 11 och 15 grader. Det var rena turen att jag hittade ett varmt plagg att ha på mig.
 2. Oftast, om jag blir bjuden, tar jag gärna lie mer av det som är gott. Om jag orkar äta mer. Hemma tar jag mer av vad som helst om jag fortfarande är hungrig.
  Sillbullar med korintsås, som är min absoluta favoriträtt, tar  jag nog mer av även om jag egentligen är mätt.
 3. Jag har dubbel uppsättning av en massa husgeråd. En uppsättning hemma och en i stugan.
 4. Ingen aning så här på rak arm.
 5. Jag tävlar inte utan tar det lugnt. För mig är det viktigare att nå målet än att komma först/vara bäst. Jag har en del restuppgifter i mina kurser och tanken var att jag skulle plugga ikapp under tiden här i Växjö. Men det var före Covid-19. Att vårda dessa patienter tar mer energi än man kan tänka sig. Bara att jobba med skyddsmask i många timmar ger en trötthet som jag inte ens kunde föreställa mig i min vildaste fantasi tidigare.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Fem en fredag v. 20: Nummer två

 1. nu är det kallt och hagel lite överallt, jag har gjort massa fina fynd second hand, försöker rensa bland dubbla uppsättningar… vi har bara ett hus, bor i ”stugan” året om 🙂

 2. znogge skriver:

  Jag tycker också det viktigaste är att nå målet. Att komma först betyder inte speciellt mycket för mig.
  Jag försöker att bara äta en portion för det räcker energimässigt misstänker jag. Ibland går det så där…

  Trevlig fredag!

  Kram

 3. Förstår om det tar på krafterna med alla dessa svårt sjuka patienter. Vi andra får vara oerhört tacksamma att ni finns! Du är värd alla världens sillbullar med korintsås!

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag har många favoriträtter. sillbullar med korintsås finns dock .inte med bland dem. återanvändning är en bra idé, tycker jag

 5. Paula skriver:

  Du har det sannerligen inte lätt. Sillbullar har jag aldrig ätit. Inte korintsås heller. Måste nog googla. Kommer många matförslag i svaren denna vecka, kul! Jag handlar mycket secondhand. Ha en fin helg

 6. Helen skriver:

  Jag har aldrig ens hört talas om sillbullar med korintsås men det vore skoj att prova någon gång. Ni gör ett fantastiskt jobb som tar hand om de sjuka och jag har svårt att föreställa mig hur jobbigt det verkligen är. Jag hoppas du får tid till återhämtning emellanåt.

 7. Bokdamen skriver:

  Det måste ta på att jobba med alla som är väldigt sjuka. Är väldigt tacksam för alla ni som gör det, värt allt guld som finns och lite till!

 8. Ingrid skriver:

  Jag köper inte så gärna kläder, men en gång när jag var och jobbade på Kupan i Hemse var de så hemskt kallt, så jag blev tvungen att köpa en tröja och den har jag haft stor nytta av. Det blev en favorit och hängde med i många år.
  Nu ska jag gå till sängs och upptäckte att det regnade ute. Hoppas att det håller på länge, för vi har inte fått ett enda ordentligt regn sedan i mars.
  Godnattkram, Ingrid

 9. Micke skriver:

  Sådant arbete tar på krafterna, när man arbetar med människor överhuvud taget antar jag men eran situation är ju extrem.
  En sådan arbetssituation påverkar ju ens hela vardag, är själv ofta påverkad av min arbetssituation men jämfört med er så är min arbetssituation inget att snacka om.

  Ha det jättefint nu Kraka.

 10. Åsa skriver:

  Sillbullar med korintsås är en riktig gammal klassiker! Tror verkligen inte alla vet vad det är längre. 🙂

 11. Pingback: Fem en fredag v. 21: Ljud - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *