Allan vs Greta

Årets sommarprogram har börjat och först ut var Greta Thunberg. Och jodå, hon är påläst. Klimatet är hennes intresseområde. Betydligt bättre än att samla frimärken eller, som min aspievän, samla på film.
Visst säger hon att det inte är henne man ska lyssna på. Man ska lyssna på forskarna. Men hon missar så mycket av den komplexitet som inbegrips i frågan.

Eftersom det är i det närmaste förbjudet i det här landet att inte hylla Greta. Har i det närmaste blivit lynchad då jag försökt diskutera frågor som rör hennes specialområde. Man måste tycka att hon är fantastisk. Man måste hylla henne som högre makters gåva till mänskligheten. Det finns inget utrymme för nyanser och ”myntets” andra sida.

Någon som lyfte fram båda sidorna, både  det vi måste välja bort, om vi vill rädda vår natur och klimatet och vilka följder det får var Allan Edwall. Han skrev låten Bestäm dig någon gång i början av 1980-talet, kanske 1984. Nu, drygt 35 år senare, är frågan än mer komplex.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Allan vs Greta

 1. Ingrid skriver:

  Greta var väldigt välformulerad och väldigt vuxen i sin framtoning, men jag kunde inte låta bli att fundera lite på var tonåringen fanns någonstans.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Ingrid

 2. Monica skriver:

  Håller med dig om Greta, gillar inte ”helgonförklaringen” av henne!
  Det finns mycket i det hon säger, som tål att diskuteras!
  Kram, Monica

 3. Znogge skriver:

  Greta är väl en tjej som många andra också. Även hon har kunskaper så finns det självklart saker som kan diskuteras. Ibland tror jag att hon är en större ”produkt” än vad hon ger sken av…

  Ha en bra dag!

 4. Frudin skriver:

  How dare you? Medhåll i allt du skriver i detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *