In the summertime when the weather is hot

Tanken var att jag skulle ge mig av mot Växjö tidigt på torsdagsmorgonen. Men då, efter två dagar med regn, sken solen äntligen. Bestämde mig för att planera om och åka först på eftermiddagen.

Pysslade lite både ute och inomhus. Diskade och åkte och köpte lunchmat. Pojkarna var ute så mycket de ville.

Det var väldigt ljust ute och bilden är tydligt överexponerad. Men pojkarna bryr sig inte om sånt, de sökte skugga bakom fläderbusken. Den har börjat blomma, men jag ska spara blommorna och vänta ut bären. Jag var mycket nöjd med min fläderbärsmarmelad jag gjorde förra året.

Bin och humlor jobbar flitigt bland mina hallonplantor. Inte heller det blev någon bra bild. För vem kan förmå en humla att hålla sig stilla?

Ungefär kvart över två var vi klara att åka. Sedan vidtog en lång och besvärlig resa. För det var dagen före midsommarafton och hur mycket bilar som helst. Jag stod i ett flertal köer på olika håll under vägen. Men till sist kom vi fram.

Fredagen, midsommarafton, började som vilken fredag som helst. Förutom att jag inte gjorde några lunchlådor. Vi skulle äta landgångar som vi beställt.

Kingston undrade varför jag var tvungen att åka. Skulle vi inte fira midsommar ihop undrade han. Men jag svarade som vanligt att jag måste jobba för att kunna försörja mina katter.

På väg till jobbet såg jag en liten midsommarstång i en av stadens rondeller.

Överhuvudtaget är man duktig på att ordna fina rabatter och planteringar.

På jobbet var det ganska okej Lite småstökigt, men inga större katastrofer. Vid 18-tiden var det min tur att gå på lunch.

Landgången var god och prisvärd. 95 kronor får man väl tycka är okej. Drack bubbelvatten till. Vi gick ut i små grupper, några från covidsalen och några från vanliga IVA.

En av kollegorna hade bakat. För att få bjuda på fikabröd måste det vara styckförpackat och det hade hon gjort. Så fint med silversnören.

När jag kom hem fixade jag åt katterna och hällde upp ett glas vin och gjorde iordning några kex med ost. Plötsligt knackade Fia på dörren och frågade om jag ville komma in och äta glass. Det ville jag inte, men vi bestämde att jag skulle ta mitt glas och mina kex med mig och komma in och prata en stund.

U kom plötsligt med en räkmacka och en flaska vin och jag blev sittande hos dem ganska länge.

När jag väl kom in till mig och la mig var det bara strax över tre timmar tills jag skulle upp igen.

Både lördagen och söndagens arbetspass var okej. Det varma vädret från midsommaraftonen hade förbytts i häftiga regn och åska. Så på lördagen orkade jag aldrig ens lämna Tornet när jag väl var hemma.

Jag bäddade rent med mina nya lakan och la mig med ljudbok. Somnade med lyset på och sov tills det var dags att gå upp på söndagen.

När jag kom hem på söndagskvällen var jag trött, men nöjd. Helgen var äntligen slut.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på In the summertime when the weather is hot

 1. Ingrid skriver:

  Det låter ju som om du haft en dräglig midsommar trots att det var en jobbhelg. Du har goda vänner som tänker på dig och det är betydelsefullt.
  Jag såg faktiskt inte en enda midsommarstång i år. På midsommardagen när jag var ute på promenad kikade jag in i trädgårdarna jag gick förbi för att se om det fanns någon, men nej. Dagens barn kanske inte gör midsommarstänger?
  Ha en skön fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är verkligen skönt att bo med vänner i dessa tider. Skulle blivit väldigt ensamt om jag bott på något vandrarhem nu när alla sociala aktiviteter är inställda.

   Ha en skön fortsättning på dagen, som redan blivit kväll!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *