Fem en fredag v. 25: Midsommar

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur firar du midsommar i år?
 2. Vad kommer finnas på ditt lunchbord?
 3. Kommer du dansa runt en majstång?
 4. Hur var dina midsomrar som barn?
 5. Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året?

 

 1. Sedan jag blev vuxen har midsommarfirande inte varit någon stor grej i mitt liv. Även om det då och då har förekommit. I år firade jag inte. Är inte ens ledig.
 2. Lunchen, som åts klockan 18, bestod av en landgång och ett glas kolsyrat vatten. Vi hade köpt landgångar och försökte äta tillsammans i grupper om 2-4 personer.
 3. Nej.
 4. Innan man byggde Västra Blombacka i Södertälje fanns en idrottsplats där det alltid var midsommarfirande. Jag var självklart med och plockade blommor till stången. Eller blommor… Jag var väldigt förtjust i lummer och de vuxna var lite irriterade på mig. Men jag anser fortfarande att någon behöver ta ansvar för de gröna inslagen också.
  På eftermiddagen och kvällen var det firande av traditionellt slag med dans och andra nöjen. Så vitt jag minns regnade det alltid och vi fick skynda hem.
  Min syster och hennes två barn kom alltid och firade hemma hos oss.
  Senare, när idrottsplatsen ersatts av hyreshus och skogen var borta, brukade vi gå till Torekällberget. Där träffade vi alltid min syster och hennes barn och vi gick sedan hem till oss. I regn förstås.
 5. Arbetar.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 25: Midsommar

 1. Ingrid skriver:

  Nog är det så att det ofta regnar på midsomrarna. Jag minns, eller jag kanske inte minns men har fått mig berättat, att en midsommar när vi var på Lilla Karlsö över helgen snöade det och ett år blev vi inblåsta där i flera dagar.
  Hoppas att du har en dräglig helg!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  En annorlunda midsommarhelg får man väl säga men Covid-19 tar inte paus bara för att det är en röd dag i almanackan. Själv undrar jag hur helgen kommer att påverka spridningen för i vår håla var det många som var många… Massor med turister har dessutom kommit hit.

  Kram och god söndag till dig!

 3. Åsa skriver:

  Verkar inte vara många som tänkt dansa runt en majstång. 😀 Ganska logiskt under en pandemi ju, inte så värst lämpligt.

 4. Pingback: Fem en fredag v. 26: Värme - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *