Fem en fredag v. 26: Värme

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur svalkar du dig helst i värmen?
 2. Vad för törstsläckare föredrar du?
 3. Förändras dina matvanor under sommaren?
 4. Hur varmt är för varmt?
 5. Vad är mest glädjande med värme?

 

 1. I skuggan.
 2. Lightdrycker. Cola zero är en favorit.
 3. Både ja och nej. Mer kaffe och en macka, mindre lagad mat. Men när jag jobbar äter jag i stort sett alltid lagad mat.
 4. Beror på vad jag ska göra. Ska jag jobba inne på ett sjukhus med fönster där solen ligger på är det helt klart för varmt. Kan inte förstå varför alla sjukhus envisas med att ha luftkonditionering som är undermålig. Den enda plats jag jobbat på där det är bra temperatur när det är varmt är på postop Karolinska Huddinge. Detta eftersom man delar ventilationssystem med operation. Men jag gissar att det är slut med det när man flyttar till de nya lokalerna. Då får vi nog svettas där också.
  Covidsalen i Växjö är sjukt varm och vi använder fläktar. Som väl ingen kan ha missat så virvlar dessa runt viruset och ökar smittorisken och de är förbjudna på många ställen. Tur att vi har andningsskydd av klass 3. Annars vore det farligt för oss att vistas där.
 5. Att man inte behöver ta på massor av ytterkläder så fort man ska gå ut.

 

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fem en fredag v. 26: Värme

 1. det finns väldigt bra utbud av färdiglagad mat, färskt, inte bara i frysdisken… och bär och frukt, jordgubbar!

 2. Kina skriver:

  I den här värmen vill jag ha det så lättsamt som möjligt, både när det gäller göra, vara, äta och dricka. Inte är jag hungrig heller!

 3. Karoleen skriver:

  Ja, det här med att inte behöva ha mängder med kläder på sig när man ska gå ut är fantastiskt. Jag är löjligt barnslig när det kommer till jackor och tunga kläder, jag vill helt enkelt inte =) Men jag måste ju ibland och just när det blir tillräckligt varmt så slutar jag med det, och nu behöver man inte ha något jobbigt på sig. Nice =) Ni som sliter i vården bör ha de bästa omständigheterna så att ni kan göra ert jobb, det är trist när det inte går allt lösa!

 4. Åsa skriver:

  Ja, konstigt nog blir det mer kaffe sommartid än annars. Bra att ni får jobba säkert med fullgoda andningsskydd. Så tung arbetssituation, på många sätt. Även med tanke på efterverkningar, för såna går nog heller inte alltid att undvika.

 5. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar! Jag tänkte just på det där med fläktar. På äldreboende får de inte använda fläktar nu när det är så varmt, just för att virus och annat elände inte ska flyga runt okontrollerat. Det är ju väldigt konstigt att ni får ha det på en covid-avdelning!
  Ha en bra fredagskväll!
  Kram, Ingrid

 6. Boklysten skriver:

  Det blir lite lättare mat hos oss också!

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  ja, varför är det alltid dåliga ventilationssystem inom sjukvården? jag kan tycka att kaffe svalkar när det är riktigt varmt. det finns visst vetenskapligt belagt också. bubbelvatten är inte dumt heller

 8. Lillian skriver:

  Godt med sommer og sol, men alt med måte. 30+ er for varmt for meg.

 9. Paula skriver:

  Vårdpersonal är verkligen beundransvärda som jobbar i denna värme! Läste att många som använder skyddskläder inte har möjlighet att ens dricka under arbetspassen trots den förfärligt höga temperaturen. Vidrigt vidrigt, här sitter jag vid min lilla fläkt helt ensam o behöver inte tänka på smittrisker. Trevlig helg

 10. Pingback: Fem en fredag v. 27: Ynnest - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *