It’s raining in my heart

Onsdagen var, precis som de föregående dagarna, en regnvädersdag. Kallt var det också. Jag höll mig inomhus. Men klädde mig och tog en kort promenad till brevlådan. Det kunde jag besparat mig för det var inget till mig. Det är sällan det. Trots att jag väntar på flera beställningar. Men allt är försenat, på grund av coronapandemin, och vissa saker har jag väntat på sedan början av maj.

Jag roade mig lite efter förmåga.

Tittade lite skeptiskt på den väldigt lösa degen. Men den skulle rinna enligt de instruktioner jag fått.

Under tiden låg Kingston och funderade på om han kunde låna datorn och ha kattmöte på zoom. Men sedan bestämde han sig för att sova istället.

De blev inte så vackra. Men goda. Nästa omgång ska bli bättre för nu har jag fått veta vad jag gjorde för fel.

Jag lyssnade på ljudbok. Eller böcker. För när en var slut började jag på nästa. På kvällen kom Fia förbi och jag hällde upp ett glas vin till henne. Sedan bjöd jag på de äckliga chokladdoppade ostbågarna jag köpt på prov. Hon gillade dem och åt upp alla. Så nu slipper jag. Men jag hade på allvar trott att jag skulle gilla dem. Jag tycker verkligen om salt choklad eller ostbågar till ett glas vin. Men när de var allt-i-ett blev det bara för mycket.

Båda katterna, men i synnerhet Orvar, älskar trapporna i Tornet. Han springer upp och ner, tittar ut mellan spjälorna och ligger gärna i trappen.

 

Torsdagen började tidigt. Vaknade redan vid 5-tiden, men låg kvar ett tag i sängen. Det var i alla fall sol på gång. Men det tog lång tid innan jag kom ut.

Åt frukost. Medicinerade Kingston. Lyssnade på dagens Sommar. Diskade. Betalade några räkningar. Svarade på några mail. Bevakade antagning.se, vilket är en obegriplig historia i dessa digitala tider. Minns när man kunde gå in, på plats, hos dem och lämna ansökningar i handen på en tjänsteman och sedan behandlades de manuellt. Idag, när det görs via datorprogram är det ett mysterium att de inte kan vara klara på morgonen den dag de ska leverera. De borde kunna få ut resultaten klockan 00:01. Men icke då.

Duschade och tvättade håret. Klädde mig. Gick ut. Tog en sväng förbi brevlådan, som var tom. Pratade lite med Fia. Plötsligt bara fanns svaret där.

Svarade direkt att jag ville ha mina utbildningsplatser. Man har 14 dagar på sig att svara. Men jag är alltid rädd att glömma skicka svaret om jag inte gör det direkt.
Nu var det väl inte så att jag var orolig att inte komma in. Jag har platsgaranti eftersom jag är programstudent. Men rent teoretiskt så skulle ju ett större antal studenter med platsgaranti kunnat söka någon kurs jag sökt och det finns ett maxantal som kan bli antagna. Men risken är liten trots allt.

Jag tog en sväng in hos Fia och U för att kolla på kattungarna. De låg i soffan.

Åkte sedan till Stora Coop i Norremark för att shoppa ingredienser. Hade hittat ett recept i dagens DN som jag ville prova.

När jag kom hem igen drack Fia och jag kaffe och flädersaft. Jag gick in för att titta på min present jag fått från Klara. Vi fick välja en bok istället för sommarfest i år.

Jag läste på baksidan, lite innanför pärmen om författaren och sedan bar jag upp den till bokhyllan.

Istället för att börja läsa satte jag igång med mitt bakprojekt. Det var första gången jag gjorde en Budapest och  första gången jag använde färdig äggvita. Har aldrig köpt det tidigare, men det kan jag säga att det är väldigt smidigt och lättvindigt. Aldrig mer ska jag stå och dela ägg. Jag använde andra bär än i receptet, en blandning som kallades Underbara bär och innehöll tranbär, blåbär, björnbär, hallon och havtorn.

Jag bar bort rullen till Fia som ställde den i kylen hos C. De skulle äta först och hon skulle ringa när det var dags för efterrätt.

Vi fikade i Orangeriet. Det var Fia, U, C, J, O och jag. Precis lagom många för att Budapestrullen skulle gå åt. Det blev en trevlig avslutning på ledigheten för imorgon är det fredag och jag börjar jobba igen.

Nu är det kväll och strax sovdags. Ska titta lite på Netflix, Equalizer 2, innan jag släcker och bäddar ner mig. Behöver sova ut imorgon inför helgen och vill slippa vakna klockan 4 eller 5 igen.

 

Idag har det, för ovanlighetens skull, inte regnat.

*Raining in my heart med Buddy Holly.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

6 svar på It’s raining in my heart

 1. Znogge skriver:

  Grattis till att du kom in på dina kurser. Även om man är ganska så säker på att bli antagen är det alltid skönt att ha svart på vitt. Klokt att svara direkt dessutom.

  Färdig äggvita har jag aldrig använt utan sett det som onödigt men jag har kanske missat något. Hoppas nu att arbetshelgen blir dräglig.

  Kram och sov gott!

  • Kraka skriver:

   Tack! Ja det är skönt att ha svart på vitt för teoretiskt så skulle ju kursen kunna bli fullbokad av studenter med antagningsgaranti och då blir det annan uttagning. Hur vet jag inte.

   Du som bakar så mycket borde verkligen satsa på färdig äggvita. Jag har inte provat förut men Fias dotter använder det och jag fick lust att prova. Det var verkligen en hit.

   Jag hoppas så klart på vanliga IVA, skyddsutrustningen tar musten ur en. Men vi får se hur det blir. Beror på beläggningen och vilka som jobbar.

   Natti!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Chokladdoppade ostbågar!! Det låter riktigt ruskigt tycker jag. Såg på halvåtta hos mig-programmet häromdagen och där använde man krossade ostbågar att som strössel runt en smörgåsbakelse.
  Budapest är så gott och det var mammas stora förtjusning. Jag har aldrig provat att göra egen, men jag kan tänka mig att din blev god.
  Hoppas att du får en dräglig helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det var riktigt ruskigt! Men Fia tyckte om dem. Smaken är olika. Idag köpte jag på mig två stora chokladkakor med havssalt. Ett säkert kort. Passar perfekt med några bitar till rödvin.

   Budapestrullen blev perfekt god. Inte var det så svårt heller så den tycker jag du ska prova. Man kan ju ta vilka bär som helst egentligen. Jag köpte ett paket blandade frysta på Coop.

   Sov gott!
   Kram

 3. Får medge att jag varit skeptiskt till just den kombon och blev nu övertygad om att inte köpa. Tänk ändå hur det är med vissa saker, det lockar och så faller det inte en i smaken ändå.

 4. Kärlekskursen lät spännande. Likt dig svarar jag alltid direkt och av samma anledning som du med. Jag vill verkligen att det ska vara klart så jag inget missar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *