Fem en fredag v. 28: Sommar II

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur spenderade du somrarna som barn?
 2. Hur spenderar du sommaren i år?
 3. Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
 4. Vilken är favoritsysslan på sommaren?
 5. När brukar du ta första doppet?

 

 1. Det växlade lite med ålder. Jag lekte med kamrater, men tillbringade också tid för mig själv då jag lekte olika stillsamma lekar.
  Jag var jättemycket hos tant Hillevi, vår ena granne. Det var hon som sa: ”Sanna mina ord, den flickan är tokig och kommer att hamna på Sundby” när jag sa att jag ville ha blått nagellack, som naturligtvis inte existerade då jag var barn, I alla fall inte för vanligt folk. Hon hade så rätt, men ändå inte. Jag har tillbringat många år på de tre stora dårhusen i Stockholm: Långbro, Beckomberga och Rålambshov (tidigare Konradsberg). Dock inte som intagen utan som personal.
  En del tid tillbringade jag med min pappa och var med honom när han jobbade.
  När jag kunde läsa ordentligt tillbringade jag massor av tid på biblioteket och läste en massa böcker. Böcker var inget som förekom i mitt föräldrahem. Jag har sagt det förut, och säger det igen, utan de kommunala biblioteken, som var gratis, hade jag nog inte ens varit läskunnig ordentligt.
 2. På intensivvårdsavdelningen i Växjö. I alla fall på helgerna. Däremellan försöker jag vila upp mig. Att vårda patienter med covid-19 är rätt utmattande.
 3. Träffa vänner som bor i södra Sverige. Hade också tänkt åka till Köpenhamn lite då och då, det går fort med tåg från Växjö. Men nu är vi inte välkomna utan betraktas som om vi vore både pestsmittade och spetälska i en och samma person.
 4. Läsa och/eller lyssna på ljudböcker. Fika är också trevligt.
 5. När det går sju torsdagar i samma vecka.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 28: Sommar II

 1. Paula skriver:

  HAHA, tolkar det som att du inte är någon större simmare…
  Jag bodde alldeles i närheten av Långbro sjukhus under en del av mina Stockholmsår. Från början visste jag inget om stället utan tyckte bara att det var märkligt att de personer som satt på parkbänkarna ofta var lite annorlunda, lite märkliga. Man kunde få kommentarer när man hastade förbi, men ingen var ju direkt otrevlig.
  Mamma och jag läste högt för varandra när jag var barn, det gav en kärlek till litteraturen som jag tackar extra för. Hoppas din sommar blir skaplig trots ditt tunga arbete o inställda resor.

  • Kraka skriver:

   Haha.. Så kan man ju tolka det. Men faktum är att jag är bra på att simma. Simmar gärna i pool eller badhus, periodvis simmar jag 1000 meter flera gånger i veckan. Har simmat Tjejvansbro och planerar att simma Vansbrosimmet. Lärde mig simma i Malmsjön i Södertälje och tog simborgarmärket redan första året. Men jag tycker att det är lite läskigt att inte veta vad som finns i vattnet och undviker bad i möjligaste mån. I alla fall om jag inte kan se botten.

 2. Ingrid skriver:

  Tänk var barn kan få för sig! Jag kan förstå att tant Hillevi tyckte att du var rent omöjlig.
  Jag hade också en tant Hillevi förresten, men hon kallades Hillan och var vår närmaste granne.
  Det låter som om du är lika förtjust i att bada som jag är.
  Ha en dräglig fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

 3. Blått nagellack – tänk att du förstod att de skulle komma en dag, hoppas du använt de också, att längtan att ha det satt i till de kom 😊
  Kul att ha en tant Hillevi att spendera tid oss som barn.
  Kan tro du har ett extra tuff jobb nu i covid-19 tider. Vi andra är glada ni finns och gör ett fantastiskt jobb.
  Södra Sverige – vackra eller hur. Bor själv i Blekinge, jobbade 5 år i Växjö så känner till stan väl 😊

  Kramiz

 4. Pingback: Fem en fredag v. 29: Köpvanor - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *