Helg med mask

Tre dagar. Fredag, lördag, söndag. En arbetshelg med precis så mycket arbete och dramatik som det innebär att jobba med patienter med svår covid-19. Svåra andningsproblem och avancerad respiratorvård, instabil cirkulation med blodtryck som både behöver stöttas med läkemedel och som plötsligt blir för högt. Vändningar och tunga lyft. Men också gott kamratskap. En vanlig helg med andra ord.

Jodå, jag var ledig på lördagskvällen. Tittade först klart på Equalizer 2, sov en stund och tittade sedan på ett par avsnitt av Familjeband på svtplay. Jag orkade helt enkelt inte interagera med andra. Var så trött!

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Helg med mask

 1. Ja du och alla som jobbar med covid-19 gör ett enormt jobb. Hoppas de som bestämmer inser att de är dax att ge er lön för mödan ni gör inom tjänstelivet. Vi som inte gör det, som inte känner någon (tack o lov) som fått covid-19 kan nog inte redigt sätta oss in i den hemska innebörden av denna sjukdom. Kan redigt känna paniken av att inte kunna andas,(de har jag varit med om en gång för 19 år sedan, fick en propp i lungan) Har hört några på Tv som kommit tillbaka från sjukdomen o berättat. Vidrigt upplevelse och svåra tider att ta sig tillbaka. Måtte detta ha en ände snart.
  Tack för du och dina kollegor runt om i världen finns.
  Kramiz

 2. Znogge skriver:

  Så skönt för dig att ännu en intensiv arbetshelg är över. All ära till er som kämpar på inom sjukvården. Tummen ner det till alla som struntar i gällande rekommendationer. Än är det inte över på länga vägar…

  Kram och njut nu av lediga dagar!

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att du får en behaglig ledighet efter en jobbig helg!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *