Och häcken växte kämpahög, kämpahög, kämpahög

Jodå, den var om inte kämpahög så i alla fall kämpabred. Häcken får bara vara 20 centimeter och det stack ut en del grenar och jag hade fått skriftlig varning.
När jag var här förra gången stack det inte ut något från häcken och jag kan inte förebygga hur den växer.
Märkligt nog fick jag inga andra varningar förutom att de tycker att jag ska måla fönstren och fasaden. Fönstren är ju redan beställda och fasaden planerar jag att ta tag i nästa år. Eftersom jag redan sagt det till ledamot i styrelsen betraktar jag det som ren mobbing. Igen. Det finns många hus på området där husen är betydligt mer nedgångna än mitt.

Bestämde mig för att ta det lugnt och inte åka förrän på eftermiddagen. Åt lunch med Fia, U och C innan jag åkte.

Vi kom fram vid 21:30-tiden och planerar att ta det lugnt ikväll. I alla fall Kingston och jag. Orvar har någon nattfjäril på gång som han jagar.

Det är så skönt att vara i stugan. Men så jobbigt att åka fram och tillbaka. Det är i längsta laget. Nästa sommar planerar vi att bo här hela tiden.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Växjö. Bokmärk permalänken.

7 svar på Och häcken växte kämpahög, kämpahög, kämpahög

 1. Znogge skriver:

  Småaktigt med tanke på att de vet hur din arbetssituation ser ut. Hoppas att ni kan njuta av stugan hela nästa sommar.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är så många regler och så många grupperingar där vissa slipper lindrigt undan och andra bara gnäller man på. Jag vet faktiskt inte hur mycket makt, förutom att göra livet surt, de har. Jag äger ju min stuga. Men arrenderar marken. Men det är ändå inte roligt att bli hotad med att de ska ta stugan ifrån mig. De är informerade om hur jag planerat och jag behövde det här jobbet för att ha råd att byta ut alla fönster. Karmarna är ruttna och det hjälper inte att måla dem. Det borde de begripa och inte påstå att de ska vara nymålade vid nästa inspektion som är den 14 juli. Jag orkar inte ens diskutera med dem fler gånger.

   Nästa sommar ska jag helst vara ledig, möjligen jobba något i Stockholm. Jag planerar att byta hela fasaden, bit för bit och måla. Har ingen kostnadskalkyl på det ännu. Men fönstren blev i alla fall billigare än jag trott. Räknade med 50 tusen, det blir runt 40.

   Kram

 2. Knut Carlsson skriver:

  Du ligger illa till hos föreningen. Tyvärr är det människor med maktambitioner som engagerar sig i styrelsen. I ”verkliga” livet städar de toaletten hos direktören eller jobbar ikassan på Konsum. Nu har de makten över dig. Räkna med forsatta trakaserier. För att vända trenden, bosätt dig heltid där ute, ställ upp på allmänna tillställningar, sälj lotter på midsommarfesten etc… Vet av egen erfarenhet hur jobbigt det är att inte vara bundis med styrelsen….

  • Kraka skriver:

   Jag ligger absolut illa till. Midsommaren är mycket reglerad med obligatoriska uppgifter att utföra beroende på slutsiffra på husnumret. Bo här får man bara göra under viss tid på året och jag brukar bo här under den tiden.
   Ordföranden är något slags kontorsmänniska och har med största sannolikhet ingen aning om hur man vänder en respiratorpatient på runt 100-120 kg från ryggläge till mage. Flera gånger per dygn. Men det vet jag. Känner det i mina armar och axlar just nu.

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att du kan sätta dig över den småsinta mobbningen och njuta av dagarna i stugan. Ha det riktigt skönt alla tre!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, jag orkar helt enkelt inte med att gå i dialog med de där människorna som inte kan tro att mitt jobb är jobbigt och heller inte kan förstå att en sjuksköterska bara kan bekosta en stor reparation per år. De där fönstren som de håller på och trakasserar mig om, idag igen låg en lapp i brevlådan, är beställda. Men fönsterfirman har semesterstängt just nu. De har inga lediga montörer förrän tidigast i slutet av augusti.

   Kram

 4. Pingback: En vänlig grönskas paradis | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *