I denna ljuva hallontid, gå ut min själ och gläd dig

Det har varit en solig och fin dag. Efter frukost inomhus drack jag min andra kopp kaffe utomhus innan jag satte igång med lite trädgårdsrelaterade sysslor.

Det är gott om hallon i år. Men så har jag också vattnat dem med guldvatten, vilket de verkar gilla.

Jag började med att rensa utanför häcken. Precis samma jobb som jag gjorde senast jag var i stugan. Det gick i alla fall lätt.

Sedan rensade jag rabatten mellan mig och tomten bredvid. Det blev två korgar fulla med ogräs. Där har jag också rensat tidigare i sommar. Flera gånger.

Plockade krusbären som jag tyckte behövde växa till sig senast jag var hemma.

Det finns lite till som jag ska försöka plocka imorgon. Jag säger som C.J.L Almquist: ”Blott Sverige svenska krusbär har”.

F kom för att äta lunch med mig och vi gick upp till Nathali’s. Vi valde ett av lunchalternativen, fläsknoisette med pommes.

När vi  var tillbaka i stugan var F tvungen att åka. Han hade en del jobb att göra. Jag var både proppmätt och trött och valde att sova middag med katterna.

När jag väl kravlat mig ur sängen gick vi ut. Pojkarna ville också vara ute en stund. Jag klippte den ena gräsmattan och krattade ihop gräset. Sedan var det dags att åka hem en sväng. Behövde kolla min post.

Vi passade på att ta en kaffe ihop på Cirkel K, som jag envisas med att kalla Statoil fortfarande. Sedan åkte jag hem till stugan och nu är det dags att göra kväll.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på I denna ljuva hallontid, gå ut min själ och gläd dig

 1. Ingrid skriver:

  Jag hoppas att föreningen är nöjd med dina insatser. Det ser ju väldigt rensat och fint ut. Krusbär hade jag en buske på Stenstugu, men det blev inte mycket av dem.
  Kram och godnatt!
  /Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag tror inte det går att göra dem nöjda. Oavsett vad jag gör. Man vill inte ha folk från särskilt utsatta områden i föreningen. Det kastade man mer eller mindre i ansiktet på mig när jag köpt min stuga. Min första kontakt med ordföranden, i telefon, var att hon anklagade mig för att inte arbeta som vanligt folk gör. Detta utan att ha något på fötterna alls utom sina fördomar.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Så mycket du fick undan i dag, riktigt bra jobbat 😀
  Av ditt svar till Ingrid att döma så förstår jag att ordföranden är en riktigt fördomsfull kärring 🙁 Hur kan man bara säga så?

  Kram och sov gott!

 3. skogsnuvan skriver:

  Här har varken hallon eller krusbär mognat men det ser ut att bli mycket av båda delarna. Mina jordgubbar börjar mogna men fåglarna tar dom om nätterna så jag får inte smaka så mycket själv. Renas ogräs tar aldrig slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *