Om så bara en enda gång, det här får du inte missa

För många är programmet Sommar i P1 ett måste. En del av sommaren. Vissa anser att man bara kan lyssna precis klockan 13:00 när det sänds i radion.
I själva verket kan man alltid lyssna. På alla programmen som någonsin sänts från sommaren 1959. Nya program släpps klockan 07:00 den dagen de ska sändas i ”original”.
Säkert är det lika många, eller fler, som aldrig lyssnat på ett endaste av dessa sommarprogram.

Du som aldrig lyssnat, eller av en eller anledning missar dagens program, vill jag säga: Lyssna! Det här är ett av de viktigaste programmen någonsin.

Eveline Jacobson är dagens sommarvärd. Presentationen av henne lyder: ”Sjuksköterska inom intensivvården. Hamnade i stormens öga när coronapandemin drog in över Sörmland. En sann bild inifrån verkligheten på intensiven”.

Hon är en av många, en av alla oss, som på nära håll varit mitt i pandemins innersta. Med engagemang och klarsynthet berättar hon om den vardag som så många ”där ute” inte har en aning om. Hon ger intensivvård i allmänhet och covid-19 i synnerhet ett ansikte.

Jag vet att många av mina läsare redan vet vilket tungt arbete det är att jobba med intensivvård och hur alldeles extra tungt det är med covid-19.
Men jag möter också ofta möter människor som fnyser åt mig när jag säger att jag är trött, inte orkar bry mig om ifall gräset växer på min kolonilott eller ens orkar klä mig varje dag jag är ledig. Som rent ut säger: ”Du överdriver. Så farligt kan det väl inte vara”. Till dig vill jag säga: Lyssna! Hör upp! Det här är på riktigt!

För dig som inte är van att lyssna på radio via playfunktioner ska jag underlätta genom att länka programmet. Det är bara att klicka på länken! 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Om så bara en enda gång, det här får du inte missa

 1. Ingrid skriver:

  Det var väl det jag kunde tro! Har du redan hört programmet och godkänt det?
  Jag ska givetvis lyssna på det och tänka på dig! Solen skiner och det blir säkert en skön stund i solstolen.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Hennes program har också fått enormt bra kritik i dagens media, DN och Aftonbladet. Jag grät mig genom hela programmet. Det var så många tankar som kom upp. Både bra och dåliga. IVA är verkligen en speciell värld, både mitt i, och vid sidan av, den vanliga vården.

   Hoppas du tycker om programmet!

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det låter som ett mycket intressant program som jag ska försöka lyssna på. Folk som bara rycker på axlarna åt det här tror förmodligen att de är odödliga men så fel de har. Läste precis om en person som jobbat på sitt boende trots avvaktan på testsvar. Svaret var positivt och personen hade träffat 20 vårdtagare och trettio kollegor eller om det var tvärtom.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag blir så trött på alla som inte förstår och som vägrar följa rekommendationerna. Läste precis att den där tokan Bianca Ingrosso som försvarar sitt festande med att hon har antikroppar. Hon har väl i och för sig visat prov tidigare på att vara osedvanligt blåst. Men ändå. Hur dum får man egentligen vara?!!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *