Augusti, avslut och nystart

Månaden avslutades med en arbetshelg och en måndag. En lugn helg, men ändå jobbig. Det är ju så med intensivvård att man är med om saker som tar mycket energi.

Fredagen började som vanligt med att jag drack kaffe och åt frukost. Matlådorna var redan färdiga eftersom de innehöll rester från veckan. Annars brukar jag ta upp mat ur frysen och komplettera med tillbehör.

På lördagen hade vi vår surströmmingsfest här hemma i Stojby. Det var en trevlig tillställning och efter den somnade jag snabbt.

På söndagen gjorde jag en plåt pyttipanna av resterna från mandelpotatis och purjolök. Hade redan på lördagen försett mig med en bit falukorv i affären eftersom jag räknade med att 2 kilo potatis inte skulle gå åt.

Före och efterbild på pytten. Jag lagar mycket mat i långpannan eftersom det både går snabbare och är praktiskt. Frös in 5 portioner och åt en innan jag åkte till jobbet.

När jag kom hem var jag ordentligt trött på söndagskvällen. Helgen hade tagit mycket energi.

Sov tills jag vaknade, utan alarm, på måndagen. Drack kaffe och tog sedan tag i tvätten. En dag i augusti var frågan i utmaningen om tvättkorgen var tom, halvfull eller full. Då var den inte mer än lite fylld, på måndagen svämmade den nästan över.

När jag tvättat 2 maskiner, hade en 3:e som jag beslöt att vänta med, och hängt tvätten åkte jag till Grand Samarkand. Mina nästan nya lurar hade slutat fungera på höger sida. Eftersom det är 2 års garanti åkte jag dit för att höra om jag kunde få nya. Det fick jag.
Folk skrattar åt mig för att jag så fanatiskt sparar på kvitton. Men ibland är det rena högvinsten. Utan kvittot hade jag inte fått byta dem.

Det var nästan folktomt i köpcentrumet och jag passade på att ta en fika och en varm macka.

I Grand Samarkand gjorde jag ett besök inne hos Classe. Köpte två timers till lamporna i stora fönstret i Tornet och en laminator (eller heter det lamineringsapparat?) och fickor till den. Har önskat mig en sådan i åratal och tyckte jag var värd en nu.

När jag kom hem förberedde jag mig för att vara med på skolstarten. Bara rektorns välkomsttal och en föreläsning av medicine doktor, överläkare, doktorand i medicinsk etik Lunds universitet, Jenny Lindberg: ”Att söka och eftersträva det goda – om den praktiska urskiljningens konst”. Övrigt var mest praktisk information och jag har gått på skolan länge och behöver inte den. Dagen hölls på zoom för oss på halvdistans. Det var bara de lokala studenterna som fick vara på själva skolan. Trist!

Medan jag var på zoom vilade pojkarna i en hög på min säng.

Jag bar bort sopor och fixade lite. Höll på att leta ihjäl mig efter en bok av Aristoteles. Till sist hittade jag den i min ryggsäck av alla ställen.

Efter en helg full av interaktioner med patienter, anhöriga och arbetskamrater och därutöver den gemensamma festmåltiden på lördagen här hemma behövde jag egentid för att ladda inför hösten.

Jag åt kräftor alldeles själv. Jaja, pojkarna fick smaka! Redan förra året såg jag att det fanns små förpackningar med kräftor. Precis lagom många för en person. Eller två personer om man har annan mat också. Tror i och för sig inte att man tänkt specifikt på att singlar skulle kunna vilja äta kräftor ensamma. Men som introvert tackar jag och tar emot. Ibland vill jag ha det lite festligt med enbart katterna som sällskap.

I övrigt under kvällen såg jag måndagens avsnitt av Halv åtta hos mig och söndagens Beck-film. Har sett den förut, men det var ganska länge sedan.

Avslutade kvällen i sängen med ljudbok. Det blev inte sent. Jag var trött.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Augusti, avslut och nystart

  1. Ingrid skriver:

    Såg mysigt ut med kräftor! Nu blev jag riktigt sugen och jag tror att jag mer än väl skulle kunna tänka mig att äta det ensam.
    Inte undra på att du var trött efter en jobbhelg och en intensiv måndag.
    Ha det så gott!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *