Jag har fått nog – Bloggutmaning i september 30

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i september med en fråga att besvara varje dag.

 

Jag är riktigt trött på…

 

Inte för att jag någonsin tyckt att det varit okej, men nu har jag verkligen fått nog. Varje dag när jag läser nyheterna så har någon blivit skjuten eller knivstucken. Nu får det vara nog!

Jag är så trött på politiskt käbbel istället för verklig handling. Man vet redan i förskolan vilka barn som kommer att hamna i gäng. Satsa på barnomsorgen och skolan! Nu!!

Man vet faktiskt vad som behöver göras. Ändå låter man det fortgå. Alldeles oavsett vad skitstövlarna på högerkanten påstår i media så är det för dem det lönar sig med ett samhälle som ser ut som vårt gör nu. Arbetarklassen har aldrig fördelar av korruption. Däremot är många ur det så kallade prekariatet ”nyttiga idioter” i det här spelet. Alltför många arbetare ur medelklassen gör sig också till en främjande del av systemet runt gängen genom att köpa deras tjänster. Ibland med öppna ögon, men oftast omedvetna om att de är möjliggörare för brottssyndikat, det vi kallar gäng till vardags.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i september 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Jag har fått nog – Bloggutmaning i september 30

  1. znogge skriver:

    Jag kan också hålla med om att jag är trött på sådana rubriker och det blir bara värre och värre. Många gånger reagerar personalen redan i förskolan vilket det i sig är skrämmande men då är det nödvändigt att agera. Men det kostar… Suck säger jag bara.

    Själv är jag dessutom trött på pandemin trots att jag jobbar som vanligt och den biten har varit och är sig lik. Men det är så mycket annat som påverkas.

    Kram

  2. Pingback: Vikten av vardag – Bloggutmaning i oktober 5 | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *