Åldersadekvat lördag – Bloggutmaning i oktober 3

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i oktober med en fråga att besvara varje dag.

 

Hur spenderar du denna lördag? 

Kommer ni ihåg de där skämten om att man vet när man är gammal? Du vet att du är gammal när…

Det här inlägget skulle kunna passa i den kategorin. För jag antar att man vet att man är gammal om man tycker att man haft en toppenlördag när man provat ett nytt recept, varit på barnkalas, pluggat några timmar och avslutar kvällen med ett glas vin och frågesport på playTV.

Vaknade  i morse utan alarmet, men ändå skapligt tidigt. Drack kaffe och pluggade en stund.

Tog tag i det planerade bakprojektet. Apelsinkaka med mascarponefrosting och passionsfrukt ur boken Baka i långpanna deluxe.

Helt plötsligt blev jag bjuden på 2-årskalas hos grannen, Fia och U:s dotter med familj. Lyckades snabbt få till en present som inhandlades av J:s kusin S. Köpte en liten box med böcker om Greta Gris. Hon är just nu mycket populär hos födelsedagsbarnet.
Jag tog också med mig alla mittenbitarna från kakan. Kanterna har jag kvar här för kommande fikastunder. De är inte lämpade för skönhetstävlingar. Kantbitar är ju sällan det… 😀

Kalaset var trevligt, närmaste familjen bara, som sig bör i dessa tider.

När jag kom hem värmde jag ett par korvar i micron och åt. Tände ljus, drack te och lyssnade på en föreläsning. Pluggade alltså.

Bar upp datorn till övervåningen, bytte till pyjamas och hällde upp ett glas vin. Skulle se på Muren, ett frågesportprogram. Men då ringde U och bjöd in mig till honom och Fia. Jag tackade ja och bytte om till kläder igen.


Fick god mat och en öl. Senare en glass som efterrätt. Vi tittade på TV. Bland annat ett spännande program om ett team som räddar djur som tagits till fånga av illegala försäljare.

Nu är jag tillbaka hemma i Tornet. Ska dricka det där vinet jag hade hällt upp och titta på Muren. Än är det en stund kvar till midnatt.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i oktober 2020, Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Åldersadekvat lördag – Bloggutmaning i oktober 3

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en väldigt trevlig fredagskväll och barnkalas är minsann inte det sämsta. I dag ska jag också på barnkalas, fast det barnet är ganska vuxet. Det är äldsta barnbarnet som fyller 31 år i morgon.
  Hoppas att du har en skön söndagsförmiddag.
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Det lät som en väldigt trevlig helg på alla vis!
  Hoppas att söndagen blir avkopplande och skön.

  Kram

 3. Frudin skriver:

  Om du frågar mig skulle jag säga att du hade en toppenlördag! Dina kakor såg dessutom underbara ut. Lade till den receptsidan som favorit i mobilen. Tack för tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *