Grå är också en färg

Vaknade tidigt, eller i alla fall tillräckligt tidigt. Men ibland måste man få slappa lite och efter morgonkaffet gick jag upp på övervåningen och tittade på de avsnitt av Muren som jag missat. Upptäckte programmet för någon vecka sedan.

Klockan hann bli 14 innan jag tog mig samman. Men då var det dags…

 • Tvättade mig och bytte om till kriminella byxor. Ja, ni har väl inte missat medierapporterna om att en viss skola anser att mjukisbyxor tyder på en kriminell livsstil. Har jag någonsin gjort något kriminellt så är det preskriberat vid det här laget. Jag som inte ens vågade palla äpplen som barn.
 • Diskade. För en gångs skulle fanns det bara några få saker att diska.
 • Satte mig uppe i Tornet och pluggade.
 • Tog en paus.
 • Kaffe och en knäckemacka.

Planen var att sedan fortsätta plugga. Men Fia skickade sms och frågade om jag ville följ med till Ulriksbergskyrkan där de skulle ha en lovsångsgudstjänst.
Spontant kände jag mig väldigt obekväm, men efter några minuters betänketid så sa jag ja. När Fia skulle anmäla även mig var det fullbokat. Vi bestämde oss för att ta varsin bil och chansa på att jag skulle få komma in. Annars skulle jag åka hem.

Jag bytte ut mina kriminella byxor mot strumpbyxor, klänning och min nya, sköna kapp-långkofta. Ett underbart plagg jag köpte för ett tag sedan och som är som ett mellanting mellan kappa och långkofta. Är så glad att jag kostade på mig att köpa den, var lite tveksam efteråt med tanke på priset. Men jag har haft den några gånger och vet att jag inte har anledning att ångra mig.

Vi fick vänta ett tag innan jag blev insläppt. Fia väntade med mig tills jag fick besked. Vi hittade en avskild plats inne i ena hörnet. Nattvarden, eller Herrens måltid som man säger i frikyrkan, avstod jag från. Kände mig allt annat än bekväm med arrangemanget. Jag är mycket restriktiv med alla situationer som skulle kunna öka risken för smitta.

Det var mycket sång och musik, det är ju alltid trevligt. Men trots att jag är ekumeniskt sinnad så saknade jag strukturen. Jag känner mig mer hemma i de frikyrkor som har vissa kyrkliga ritualer. Men det goda med detta kyrkobesök är att jag kom att tänka på I W som var pastor i Munkhagskyrkan en gång i tiden. Letade upp henne på nätet och ska ringa henne någon dag framöver.

När vi kom hem drack vi te och åt mackor och en bulle. Inte en traditionell kanelbulle, men en med äpple och kanel. Man måste ju fira kanelbullens dag.

Hemma i Tornet igen. Lite rött vin och ljudbok innan sovdags. Imorgon är det måndag och ny vecka. Igen.

Hela dagen har det varit det grått, blött och regn.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Grå är också en färg

 1. znogge skriver:

  Sammanfattningsvis en bra söndag. Här blev det ingen kanelbulle men det går ju att rätta till i efterhand. Nattvarden känns som något som absolut ska undvikas i tider som dessa.

  Kram och god måndag!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en trevlig söndag tycker jag.
  Kanelbullar fick jag minsann igår, inte hembakade, men det gick bra ändå.
  Jag blev verkligen förvånad när du berättar att det utdelades nattvard i kyrkan!?!
  Som du själv svara Znogge – än är det inte över!
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag blev också förvånad. Folk gick nära varann i kön fram till utdelandet och det kändes inte bra. Men på frikyrkovis så fick alla varsitt litet glas med nattvardsvinet. Det brukar gå till så i de frikyrkor jag besökt och som inte har ritualer av svenskkyrkliknande slag. Jag har för mig att man har en kalk i Immanuelskyrkan, som är en Equmeniakyrka. Där har man en hel del ritualer av det slag som jag känner mig hemma med. Det är framförallt de som hette missionskyrkan som jag känner mig mest bekväm med. De är ju numera Equmenia tillsammans med baptisterna. Det är Equmenia, Immanuelskyrkan, som jag brukar baka till inför julen. Hur det blir med det i år står i stjärnorna. För det lär knappast bli något julfirande och det är många som behöver den där gemenskapen just under julen.

   Ha en fin måndag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *