Fredag rätt och slätt

Hade inte satt något alarm för att vakna. Det ledde till att klockan var nära 10 innan jag slog upp mina blå. Sedan tog det lång tid innan jag piggnade till. Trots kaffe.

Dagen har rullat på i sakta mak. Pluggat, både före och efter en tur till stan. Var och lämnade till återvinning och sedan till bibblan med en bok. Hade fått meddelande om att den var beställd nu när min lånetid gått ut. Jodå, det var den ju. Men det dråpliga, som jag inte visste när jag var på bibblan, var att det var jag som beställt den. Det gjorde jag innan jag lånade den. På något sätt hade systemet inte observerat att det var samma beställare som redan hade boken. Har mailat om det, så den inte är upptagen i onödan. Men det var en av Platons samlade skrifter så jag tror väl inte att efterfrågan är jättestor.

När jag kom hem satte jag mig i Tornet och pluggade. Ja, hela min lägenhet är ju Tornet, men jag menar i rummet högst upp. Eftersom klockan inte var så sent kändes det för tidigt med fredagsvin och jag tog en av de lagrade julmusterna. En som lagrats i cognacsfat.

Pluggade. På bilden är översta pappret uppochnervänt eftersom det är opublicerad text som vi fått från vår lärare och som han bett oss inte sprida. Eftersom jag gillar M B så vill jag verkligen inte lägga upp hans forskning på internet. Jag är faktiskt en snäll och pålitlig människa. Även om man inte alltid kan tro det…

Jag hade precis satt på ugnen för att värma en fryspizza när jag blev inbjuden på ost och vin till Fia och U. Ugnen stängdes av och pizzan förpassades till kylen.

Vi såg på Skavlan medan vi åt. Han hade ett par intressanta gäster, men själv är han verkligen urtråkig. Vi var helt överens om att till exempel Malou lyckas lyfta sina gäster på ett helt annat sätt.
Efteråt kom ett program, på en annan kanal tror jag, om järnvägens utveckling. Enormt intressant. Järnvägen har betytt så mycket för samhällsutvecklingen i hela världen. Tror i och för sig inte att jag lärde mig något nytt, men det var ändå väldigt sevärt.

Nu är jag hur trött som helst. Klockan går mot midnatt och jag ska sova. Natti natti!

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fredag rätt och slätt

 1. Ingrid skriver:

  Jag brukar tycka att Skavlan är bra, men igår kväll var han verkligen tråkig och jag vet inte om gästerna var speciellt inspirerande de heller. Fast det kanske var hans fel!
  Hoppas att du har haft en lugn och skön natt.
  Ha en fin lördag, eller är det jobb som gäller?
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag är ledig och vi har planer som jag hoppas ska bli trevliga.
   Ha en fin lördag du också!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev och flitig var du. Ärligt talat så tycker jag att Skavlan har överlevt sig själv och tittar inte längre på programmen.

  Kram och god lördag!

 3. Micke skriver:

  Skavlan är väl ok men Malou är ju i en helt annan ”liga”….föredrar nog henne om det ska tittas på sådana program.

  Julmust har jag några lagrade från 2015 någonstans, funderar på att öppna en sådan när vi har nästa bröllopsdag…så mycket tycker jag om det.
  Kul att det kommit flera alternativ på det området.

  Ha det fint nu Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *