Stadsvandring, öl och korv

U är med i Rotary. Idag hade de en stadsvandring i centrala Växjö och sedan en ölprovning på Chapter house.

Vi var en grupp på 16 personer som deltog i en guidad vandring på 1½ timme. För mig som vet väldigt lite om Växjös historia var det extra spännande.

Vi började vid Stora torget och rörde oss sedan ner mot domkyrkan. Mannen som guidade var kunnig och väldigt bra. Han berättade om olika byggnader och om arkitekturen.

Vi hade en enorm tur med vädret, det har ju varit lite lömskt på senaste tiden. Men idag sken solen från klarblå himmel.

Efter vandringsturen var det dags för nästa upplevelse, ölprovningen. Han som höll i den var duktig och berättade om de olika sorterna vi smakade på. Fem olika var det.

Vi började med en svensk öl från Stockholm och fortsatte sedan med en IPA från England. De övriga tre var också svenska.

Man kunde köpa något att tugga på till maten och jag valde deras egen äppelrökta och cajunkryddade korv. Så god!

Öl med vacker färg. Har för mig att detta var en dubbelIPA, vilket innebär att man har dubblat vissa ingredienser vid bryggningen. Också svensk.

Vi fick prova vildjäst öl och en mycket chokladig stout också. Spännande, men jag föredrar mer traditionell öl som IPA.

Innan vi åkte hem gick Fia och jag en snabb runda på stan och jag shoppade lite av de nya julprodukterna inne på Body Shop.

När jag kom hem vilade jag middag några timmar. Sedan åt jag den där pizzan jag inte åt igår och tittade lite på playTV. Lördagen försvann fort.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Stadsvandring, öl och korv

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig lördagsaktivitet!

  Kram och ha en bra söndag!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en riktigt trevlig lördag. När jag var på Åland var jag med på en ölprovning och jag måste säga att jag föredrar det mer klassiska ölet framför IPA. Nu är jag ingen ölkännare eller ens öldrickare vanliga fall, men man kan ju tycka till i alla fall.
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  Öl är ju en hel värld av kultur och kunnskap, har en bok här hemma för att brygga eget öl men då jag inte är en öl-människa så får det väl vara med den läsningen ett tag till.
  Alltid spännande med stadsvandringar och få veta mycket som de flesta andra inte känner till eller åtminstone inte tänker på.
  Finns mycket här i min egen stad att upptäcka, jag har nog en hel del kvar att upptäcka.

  Ha det bäst Kraka.

 4. Pingback: På fredag ska man städa, det gör varenda tant | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *