Bara en vanlig, enkel dag. Men ack så innehållsrik

Sov djupt och gott hela natten. Vaknade med mina fina kissekatter nära mig. Troligen hade de också sovit gott, de tycker om när vi sover tillsammans.

Efter frukost plockade jag ihop det jag skulle ha med mig. Böcker, dator och anteckningsmaterial. Åkte sedan till stugan för att plugga och ha en studiedag, eller en halv dag egentligen, på zoom.

När jag packat upp satte jag fyr i spisen. Den lilla spisen kan inte värma hela stugan, men det blev i alla fall varmt i köket. Dessutom var det inte speciellt kallt ute och redan 10 grader inomhus när jag kom dit.

Vi hade lektion fram till strax efter klockan 16. Som ni säkert vet vid det här laget tycker jag inte om att ha lektioner på zoom. Men det funkade väl så där i alla fall.

Efteråt gjorde jag lite mer kaffe, rostade ett par skivor bröd och läste en stund. Det var vungen att brinna ut i spisen innan jag kunde lämna stugan Dessutom var det rusningstrafik och att åka Essingeleden före klockan 18:30 är helt meningslöst. Då blir man stillastående.

Väl hemma tog den vanliga rutinen vid med mat åt pojkarna och rengöring av deras lådor. Jag la mig sedan och läste. Efter någon timme slumrade jag till och när jag vaknade gjorde jag kaffe och tittade på programmet om Banksy på playTV.

Har hällt upp vatten till imorgon så jag kan få morgonkaffe. Man ska göra något arbete och vattnet kommer att vara avstängt hela förmiddagen. Här är det alltid något på gång som stör det vanliga livet. Är det inte någon som borrar och bankar så man inte ens kan lyssna på musik eller ljudbok så är det vattnet som stängs av. Tror man har svart bälte i renoveringsstörningar i min förening. Det var därför jag åkte till stugan när vi skulle ha zoommöte. För risken finns alltid att någon stör och det inte går att höra. Vågade helt enkelt inte chansa.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Bara en vanlig, enkel dag. Men ack så innehållsrik

 1. znogge skriver:

  Så skönt att du kunde åka till stugan då. Den sortens möten eller föreläsningar fungerar verkligen inte med störningar. Så irriterande det måste vara att inte ha den lugnt och tyst i sitt boende. Någon enstaka gång får man ju acceptera men inte för ofta.

  Kram och god onsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Här har vattnet varit avstängt i natt, så det har jag inte påverkats av! Det är ju sympatiskt när de gör underhåll nattetid.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 3. skogsnuvan skriver:

  Vi har strömavbrott två dagar i veckan nu från och till för man gör om elledningarna men man blir van.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *