Krogbesök utan rummel

Vaknade en halvtimme före alarmet och efter morgonkaffet pluggade jag. På eftermiddagen skulle jag på mammografi inne i stan på St Göran där man har en speciell mammografimottagning.

Normalt tar det 15 minuter med T-banan hemifrån. Men jag vågade faktiskt inte. Tog bilen och eftersom jag inte visste hur mycket bilar det skulle vara så var jag ute i god tid. Faktiskt fick jag komma in lite tidigare.

Precis i hörnet St Göransgatan och Mariebergsgatan ligger det en libanesisk restaurang. Jag har inte varit där tidigare, men sett den. Det var alldeles tomt när jag gick förbi och de två i personalen gick runt, hängde mot ett bord, satt en stund och så vidare. De hade tråkigt. Det var likadant då jag var på väg tillbaka till bilen. Jag kände verkligen att jag ville äta där för att ändå bidra med något. Vi måste antingen äta ute eller köpa hämtmat om vi vill ha restauranger kvar efter pandemin.

Restaurangen heter Feniqia. Kanske har de gäster vid lunchtid, men nu var det som sagt helt tomt. Klockan var inte så mycket, vid 16-tiden. En och annan tittar kanske in senare. Maten var god och jag fick en förstklassig service.

Alkoholfri öl. Jag hade bilen med mig, annars hade jag nog tagit ett glas rött.

Medan jag väntade på min mat kom man med en korg bröd, tre olika röror och sallad. En mycket glad överraskning!

Shawarma Dajaj: Skuren grillad kycklingfilé, vitlöksdressing, inlagd gurka.

Gjorde ett ärende på vägen hem. Mörkt och regnigt och mycket trafik. När jag kom hem vilade jag lite efter att katterna fått mjukmat. De låg också och vilade med mig en stund.

Nu har jag druckit kaffe, ska ta en kopp till. Ska plugga en stund, men ska upp tidigt morgon och tänkte väl sova inte alltför sent.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Krogbesök utan rummel

 1. Znogge skriver:

  Det såg verkligen gott och tilltalande ut. Jag tycker mycket om libanesisk mat men tyvärr finns det inte här i närheten. Den godaste åt jag när vi var i Berlin. Det var nästan bara ett hål i väggen men vilken mat!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Du får ta med dig din son till det här stället. Ligger ju på Kungsholmen och är väl inte alltför långt att gå.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter så väldigt gott, allt du fick där på Feniqia! Libanesisk mat tror jag aldrig att jag har ätit, här i Klintehamn är det thaimat som gäller om man vill ha något exotiskt.
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Hela månaden på ett bräde – Bloggutmaning i mars 1-31 | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *