Onsdag rätt och slätt

Grått som vanligt. Finns verkligen solen på riktigt? Eller är den något jag bara sett i en scififilm? Vet faktiskt inte…

Var uppe tidigt och drack exakt tre små klunkar kaffe, mer som att jag blötte läpparna och tungan för smakens skull. Sedan åkte jag till Kista. Med bil.

Så här ska en galleria se ut i pestens tid.

Skulle ta prover klockan 8:00 och var där en stund innan. Man fick inte komma in förrän exakt klockan 8. Då hade vi hunnit bli en ganska stor grupp som trängdes i trapphuset. De flesta skulle till läkarmottagningen och vi var bara två som skulle till laboratoriet. Hoppas ingen av dem jag tvingades trängas med hade något smittsamt. I dessa tider…

Det tog bara ett par minuter så var jag klar. Ringde F och vi bestämde att ses på MacD nedanför oss.


Hade jag inte bestämt med F skulle jag gått in på Starbucks. Före öppningstid i gallerian är det i stort sett folktomt. Annat blir det klockan 10.
Jag längtar verkligen hem, hem till mitt vanliga liv. Problemet är att det inte finns något ”mitt vanliga liv” här hemma heller.

Åt frukost på MacD och pratade med min son. Han åkte sedan med mig hem, han behövde hämta lite saker innan åkte till jobbet. Jag drack lite mer kaffe och gick sedan och la mig. Kingston kom genast och la sig hos mig, men Orvar lyste med sin frånvaro. Men när jag vaknade efter ett par timmar låg han också hos mig. Hade tänkt sova till klockan 16 men vaknade, och gick upp, 13:40.

Hade fått ett så vackert julkort från Petter. Bilden gör inte på långa vägar det vackra kortet rättvisa. Petter ha också haft vänligheten att titulera mig RN vilket jag uppskattar mycket.

”and she gave birth to her firstborn, a son. She wrapped him in cloths and placed him in a manger, because there was no room for them in the inn” Luk 2:7

Drack kaffe, åt ett par mackor, pluggade en stund och tog ett bad. Tittade på playTV, drack mer kaffe och pluggade en stund till. Gick och hämtade ett paket.

När jag kom tillbaka hem tog jag en sista kopp kaffe, plockade ihop det jag skulle ha med mig och åkte till jobbet.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop. Bokmärk permalänken.

4 svar på Onsdag rätt och slätt

 1. Petter skriver:

  Noterade du ”katt-adress-lappen” också? 🙂

 2. Znogge skriver:

  Så skönt att det var folktomt i gallerian. Däremot så tycker jag inte man ska behöva trängas i ett trapphus inför en provtagning. Här hos oss får man vänta utomhus men så är vårdcentralen i en enplansbyggnad.

  Vilket vackert julkort!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är nog alltid ganska folktomt vid den tiden. Klockan var cirka 7:30 och affärerna öppnar 10:00. Då blir det snabbt fullt.
   Man går in/åker hiss upp från gallerian så det finns inget utanför att stå. Men det var verkligen inte optimalt att trängas i trappuppgången.

   Ja, kortet är så fint.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *