På hal is

Passade på att sova ut, vaknade vid halv elva. Kaffe och knäckemackor uppe i Tornrummet. Läste nyheter och lyssnade på ljudbok.

Fia frågade om jag ville följa med ut på isen. Jag är normalt väldigt restriktiv med isvandringar. Men jag bestämde mig för att följa med. Ett beslut jag verkligen inte ångrar. Det blev en härlig dag.

Vi skulle gå vid halv två-tvåtiden och jag tog in mina vandringskängor från bilen och la dem på sidan framför värmefläkten så de skulle bli lite varma. Sedan klädde jag mig i dubbla mjukisbyxor under mina långbyxor, hade ju inga riktiga utomhuskläder med mig, dubbla T-shirts och dubbla hoodjackor under kappan. Dubbla vantar också faktiskt.

Sa till Fia att hon inte fick berätta för F att jag gått ut på isen utan isdubbar. Det är en av mina käpphästar att man alltid ska ha isdubbar och veta hur man använder dem. Annars ska man aldrig gå ut på isen.
Fia löste problemet snabbt genom att ta fram en låda med isdubbar och låta mig låna.

På väg ner mot Helgasjön. Sol och lagom kallt. Så vackert.

                                                         Foto: A-S Z

Barnen lekte på isen, åkte både skridskor och spark. Sedan fikade vi. Finns det något godare än att äta matsäck?

När de andra gick hem tog Fia, Penny och jag en extra promenad. Dels för att röra lite mer på oss, dels för att en av hennes vänner som vi mött ringt och sagt att hon tappat sina solglasögon på isen. Om vi skulle se dem så var det hennes. Jodå, vi följde hennes skidspår och hittade dem.

När vi kom hem gick jag in till mig och tog ett varmt fotbad. Sedan gick jag in till Fia för att hjälpa till med maten. Vi skulle äta falukorv. Lite udda en lördagskväll kan tyckas. Men icke att förakta.

Jag gör ofta falukorv i ugn och snittade vant upp korven och la i ost och en blandning av senap och ketchup. Sedan skulle den in i ugnen.


Men innan vi fortsatte med matlagningen frågade Fia om jag ville ha en drink. Jag hade sett henne ta fram ingefärsshotten hon köpt häromdagen och kände mig måttligt sugen. Men se, jag hade helt fel. Den skulle blandas med Ginger vodka och Trocadero zero. En alldeles underbar drink en lördag medan man lagar mat.

Blev en riktigt god lördagsmiddag. Vi tog för oss i köket och satte oss framför TV:n. Tittade på slutet av Mello och sedan en film på Netflix. Fia ville se något romantiskt, hon delar inte alls min passion för kriminalare och deckare. Vi valde Eat, pray, love med Julia Roberts.
En lite märklig film,, som verkade sluta lyckligt, men som också verkade ha som huvudbudskap att en kvinna inte kan vara lycklig utan en man. Precis det resonemanget som jag är hyperallergisk mot.


U avstod från att se filmen, men fixade kaffe och efterrätt och höll oss sällskap en stund.

Klockan var långt över midnatt när jag gick hem till Tornet. Ännu en dag var slut och ny var i sin linda.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på På hal is

 1. Ingrid skriver:

  Vilket toppenlördag du verkar ha haft! Jag misstänker att du kommer att sakna Fia och hennes U väldigt mycket när du flyttar för gott till Stockholm. Ni verka ha fått väldigt god kontakt.
  Den där filmen ska jag kolla på. Jag gillar Julia Roberts och tror inte att jag sett den.
  Ha en god fortsättning på lördagen!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Jag kan bara hålla med Ingrid i hennes tankar fast jag önskar dig en god fortsättning på söndagen 😉

  Kram

 3. Micke skriver:

  Att ge sig ut så och dessutom har fika med sig är ju en helt underbar sysselsättning.
  Fikat blir liksom godare ute, lite varm choklad eller kaffe är ju helt superbt att skölja ner en macka eller vad det nu är man haft med sig.
  En liten drink under matlagning är heller inte så fel kan jag tycka, själv brukar jag ta ett glas vin, fungerar det med.

  Ha en underbar fortsättning på kvällen.

 4. Pingback: Äntligen vet jag inte, men det är fredag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *