Äntligen vet jag inte, men det är fredag

Hade alarmet på 8:00 men vaknade strax innan. Kaffe och några skorpor till frukost. Ett varmt skumbad och sedan iväg. Men tro för all del inte att jag kom iväg tidigt. Mina morgonritualer med nyhetsläsning och annat tar tid när jag är ledig.

Började med att hämta ut ett paket, åkte sedan till Systembolaget i Barkarby för att hämta ut den där gingervodkan jag beställde. Var enormt förvånad att den redan kommit. Enligt uppgift skulle det ta extra lång tid. Köpte också en halvflaska Alexandre Bonnet. För att fira att jag är hemma, eller sörja att jag inte är kvar i Stojby. Lite av båda skulle jag väl vilja påstå.
Fortsatte sedan in på MAXI där jag köpte mig en bit smörgåstårta. Får nog bli ett slut på dessa matorgier för det är ett dyrt nöje. Men gott.
Sedan till Plantagen för en liten påse jord och därefter till IKEA för lunch och en byrå.

Efter den lunchen var jag så mätt att jag nästan inte orkade gå. Var helt matt. Är inte van vid att äta så mycket till lunch.

Under lunchen hade jag letat fram var byrån Lote skulle finnas. Den skulle beställas och hämtas i varuutlämningen. På vägen hann jag plocka på mig en usbc-usb också. Har en i bilen och de är prisvärda. Lote ska bo i mitt badrum.

När jag var klar åkte jag hem och ägnade resten av eftermiddagen åt att vila. Sov och var vaken kanske 50/50%. Har ont i kroppen, som alltid när det blir väderomslag till slask. Ont i ryggen och handlederna av bärande och ont i mina två djupa självsprickor som förvärrats av städning. Sprickorna börjar läka nu, efter idog behandling med spensalva. För ni vet väl att Helosan ursprungligen togs fram för att behandla små sår, och mjukgöra, spenarna på kor. Det var Ewos som tog fram salvan, Ewos som senare blev en dela av Astra. När jag jobbade där 1970 var det en av löneförmånerna att få Helosansalva. Nu ser jag, på Wikipedia, att det är ett av Pfizers dotterbolag som tillverkar Helosan. Hursomhelst så gör den salvan att sår läker rekordsnabbt.

Jag gick upp lagom till På spåret. Eftersom jag inte har någon TV är tiden inte jättenoga att passa. Tittar på play. Innan jag började titta tog jag fram min smörgåstårtebit och korkade upp champagnen. Tänkte på vännerna i Stojby. Hade jag varit där hade vi tittat tillsammans.

Avslutade kvällen med ett avsnitt Scott & Bailey. Sedan var det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Äntligen vet jag inte, men det är fredag

 1. Ingrid skriver:

  Helosan har jag använt många tuber av till just spenar. Jag tänkte faktiskt aldrig på att man kunde använda den till annat än till korna. Tänk att det var en löneförmån att få Helosansalva. Märkligt vad man kan få veta när man läser bloggar!
  Ha en skön lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Minns inte om vi fick Helosansalva gratis eller kraftigt rabatterat. Vi fick en del saker gratis, t ex vitaminer. Men annat också. Jobbat som städerska på Astra i Södertälje är ett av de bästa jag haft.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Med tanke på hur ofta jag tvättar händerna dagtid så är det inte konstigt att jag har självsprickor på många ställen. Brukar använda Neutrogenas handkräm som också är bra. Kompletterar med plåster för är huden lite fuktig läker det snabbare. Tackar för tipset om den salvan och en sådan ska införskaffas!

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Jag fyller mina självsprickor med Helosan så läker de underifrån. Man måste fylla på lite då och då för salvan ”försvinner” på olika sätt.

   Kram

 3. Micke skriver:

  Helosan har vi alltid haft i vårt medicinskåp sen vi en gång i tiden tatuerade oss båda två.
  Insåg snart att den var bra till allt, på den vägen är det.
  Tack för historien där, hade vi ingen aning om…kul att lära sig något nytt.

  Smörgåstårta är ju en fullkomligt fantastisk måltid.

  Vi kommer att beställa en här i veckan tänkte vi till helgen, det kommer ju bli så himla gott.
  Tackar för påminnelsen här.

  Ha det fint Kraka.

  • Kraka skriver:

   Helosan är fantastisk! Deras fotsalva är också mycket bra.

   Smörgåstårta är en fin måltid när man vill unna sig. Lite dyrt kanske… Men så gott!

   Ha en riktigt fin lördag och helg! Akta dig för gasbussar, vi har ju haft några brinnande sådana här i Stockholm också.

 4. Pingback: Solen lyser även på stora hyreshus | Kraka

 5. Pingback: Städning, plugg och en liten turné | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *