Solen lyser även på stora hyreshus

Efter lite dramatik den sista timmen åkte jag hem. Regnet vräkte ner. F skulle komma på morgonen med den hopmonterade byrån, men vi bestämde att ta det när jag vaknade. Jag var alltför trött.
Efter lite kattpyssel, rengöring av lådor och serverande av frukost, gick jag och la mig.

Gick upp vid 16-tiden, drack kaffe länge. Behövde vakna till sakta. Sedan ett varmt bad. Därefter började jag sortera papper, F kom med den lilla byrån och vi pratade en stund.

Efter ett tag bestämde jag mig för att ta en kväll off. Drack lite vin, åt ost och kex och tittade på senaste avsnittet av Lyxfällan. Tänk hur folk har det! Är så glad, och tacksam, att jag fått min ekonomi i balans och har ett liv som jag tycker är precis allt jag kan önska mig. Ja, förutom då att jag inte kan träffa mina vänner, inte delta i kulturella evenemang eller föreningsverksamhet och är mer eller mindre isolerad på grund av pandemin. Det är en himla tur att jag är introvert. Och en himla tur att nätet finns. Men bortsett från det så är jag så nöjd med mitt liv.

*Solen lyser även på liten stuga

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Solen lyser även på stora hyreshus

 1. znogge skriver:

  Jag förstår inte heller hur folk kan leva över sina tillgångar på det viset och helt tappa kontrollen över ekonomin. Man borde ju ha koll på inkomster och utgifter tycker jag…
  Skönt att ändå vara nöjd med sitt liv även om man så klart längtar efter en mer normaliserad tillvaro.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Nej, det är märkligt. Såg i Aftonbladet att de (utanför det vi fick se i programmet) skyllde på att hon haft flera missfall. En märklig ursäkt. Det skulle varit anledningen till att de reste till Maldiverna istället för att köpa en billigare resa någon annanstans. Han verkade ju ta det hela med en klackspark och hon bara lipade så fort programledaren sa att det var dags att ta ansvar. Två barnrumpor med fyra barn som de verkade totalstrunta i. Jösses och dubbelsuck!

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Lyxfällan tittar jag också på ibland och förundras över hur folk ställer till det för sig. Jag är så tacksam över att jag aldrig behövt ha det så, även om det varit knapert ibland. Nu kan jag använda Åkes uttryck: Jag har det så bra att jag skäms!”
  Ha en skön onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag såg de flesta av programmen ”förr”. Nu är det någon gång ibland. Men en av de saker jag fått med mig är att kortföretagens lägsta inbetalning gör att man aldrig blir klar med sin avbetalning. Det bara växer och växer. Man måste betala in större summor hela tiden. Jag har numera inga kontokortsskulder. Ja, förutom då det där kortet man betalar varje månad hela beloppet på, vilket ger ett skydd om man skulle bli kapad, och bensinkortet som många gånger är en förutsättning för att få någon soppa alls ute i landet med alla obemannade mackar. Jag har superkoll på min ekonomi och det hade jag även när jag var fattig, även om jag då inte kunde betala alla räkningar alltid. Jag visste precis hur mycket skulder och vilken inkomst jag hade och vad jag kunde ha råd med.

   Ha en bra onsdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *